Vi tester Sæbefri vask med Tea Tree Oil

Den er specielt velegnet til tør, sart og irriteret hud, samt hvor der er brug for hyppig vask.

Af Henriette Rosenthal

I denne tid hvor vi alle opfordres til at vaske hænder hyppigt, har vi bedt nogle familier prøve Nova TTO, der som bogstaverne i navnet antyder indeholder Tea Tree Olie.

Vasker hænder konstant

Maria Pedersen har to børn Eigil på fire, Ida på syv år og en mand, Rasmus, der er arbejder i restaurationsbranchen.

– Vi skulle lige vænne os til den nye duft af Tea Tree Oil, og at den ikke skummer så meget som vores sædvanlige håndsæbe. Det er rart med en sæbefri vask, hvor hænderne ikke føles ru som et rivejern efter brug. Med to børn og en mand i restaurationsbranchen, som vasker hænder konstant i forvejen, har vi ellers et stort forbrug af håndsæbe. Vi har brugt det, efter vi har været ude, når en af os har handlet, inden madlavning, efter madlavning, og så har vi brugt lotionen bagefter, for lige at give lidt ekstra fugt til huden. Vi synes alle det virker rigtigt godt, og vores hænder er i hvert fald ikke tørre, som de var før, vi begyndte at bruge det, fortæller Maria.

Sart hud og tørre hænder

Anette Møller har sammen med sin mand Lars og sønnen Aksel på to år vasket hænder, og har faktisk også brugt den sæbefri vask til andet end hænder.

– Jeg har meget sarte og tørre hænder, her er Tea Tree Oil godt. Axel kan godt lide at putte sæbeskum i munden, så fordi det ikke skummer, spiser han det ikke, når han vasker hænder. Vi brugte det selvfølgelig til håndvask, men jeg prøvede det også som hårshampoo til mit skæl og det har faktisk hjulpet lidt. Vi synes at den sæbefri vask virker fantastisk. Man mærker hurtigt resultater, og det dufter ikke falsk og syntetisk, siger Anette.

”Sart hud familie”

Nova TTO med Tea Tree Oil

Christine Larsen har sammen med familien brugt sæbefri håndvask, og særligt hendes mand Tommy og sønnen Frederik på to år, har mærket den skånsomme effekt. De har nemlig begge sart hud.

–  Vi er en ”sart hud familie”, og vi har brugt Nova TTO i forbindelse med almindelig håndvask efter toiletbesøg, ved aftenmadstid inden vi laver mad og spiser, og alt det som er i mellem på grund af Covid19. Generelt er vi rigtig glade for produktet, både sæbe og lotion. Vi sætter pris på, at det er et produkt hvor alle i vores familie kan bruge det. Min mand, Tommy, har parfumeallergi og Frederik har eksem. Så det er vigtigt for os, at produkterne kan leve op til dette. Det har sæbefri vask og lotion gjort til fulde. Vi skulle lige vænne os til den lidt skarpe duft af Tea Tree Oil, men den efterlader samtidig en friskhed på huden, og en følelse som er virkelig rar, fortæller Christine.

Bløde hænder

Helle Bjergsteds to børn, Waldemar og Wictoria på fem og tre år, har været en del udendørs, og vind og vejr er hård kost for huden på de bløde barnehænder.

– Waldemar og Wictoria syntes det virkede meget godt at vaske med den sæbefri, og at lotionen var rigtig god. Især efter disse tider, hvor vi bruger meget tid udendørs, hvor vores hænder bliver kolde og tørre. Lotionen gør hænderne meget bløde, da den indholder e-vitaminer og a-vitaminer der er med til at genopbygge huden, siger Helle. ♥️

Øver håndvask

Jane Østergaard Davidsen øver håndvask med sin fireårige datter Sally.

– Sally har en alder, hvor det er supervigtigt, at få trænet håndvask, så hun husker det efter toiletbesøg og inden vi skal spise. Desuden giver det mening, i disse Coronatider, at sætte ekstra meget fokus på håndhygiejne. Vi skulle lige vænne sig til, at det ikke skummer, men det har virket helt efter hensigten, siger Jane.

Læs mere om Nova TTO på deres hjemmeside.