Vi tester fiskeolie som styrker hjernen

Et dagligt tilskud fiskeolie, i den rigtige sammensætning og koncentration, styrker hjernens evne til at lære nyt og bearbejde indtryk.

Af Henriette Rosenthal

Eye q indeholder to gavnlige fedtsyrer – EPA og DHA. Sammensætningen af EPA og DHA adskiller sig fra øvrige fiskeolier på markedet ved, at have et højt indhold af EPA i forhold til DHA, og det hjælper, ikke bare børns men også voksnes, hjerners evne til at bearbejde ny information. Fire familier har prøvet Eye q.

Tidligere fodboldspiller med mange knæskader

Vivi Lunddal er mor til tre, Theo på ni, Mille på 12 og Lucca på 14 år. De har prøvet Eye q fiskeoliekapsler.

fiskeolie, fra Eye q

– Jeg har i så mange år hørt godt om fiskeolie og dens positive egenskaber i forhold til hjerte, hjerne, syn og leddene generelt. Jeg er selv gammel fodboldspiller og har som følge af det fået foretaget fem operationer i det ene knæ, og tre i det andet. Derudover har jeg begyndende slidgigt på indersiden af hvert knæ, som gør ondt. Jeg lader mig ikke begrænse, men smerter kan godt trætte mig.

Min yngste Theo har for nylig fået diagnosen ADHD. Her har vi fra flere sider, både fra professionelle og fra vores personlige netværk fået anbefalet fiskeoliepiller, som flere har oplevet en positiv effekt på ADHDen.

I starten af Corona-karantænenperioden fik min mellemste, Mille, lektier for i hjemmekundskab. Hun skulle læse teori om kostråd og kostpyramiden, hvortil hun hurtigt konkluderede, at vi i hvert fald ikke fik nok fisk, og hvad vi kunne gøre ved det? Her tog vi en snak om netop fiskeolie som pilleform. Sikkert er det jo, at det er sundt at spise fisk jævnligt, hvis ikke man får gjort det som hos os, er Eye q et genialt alternativ, fortæller Vivi.

Ikke nok fisk til hverdag

Fiskeolie

Sabina Kjemtrup har sammen med sin mand, Dennis og sønnen Bastian på fem år kigget nærmere på Eye q.

– Vi er slet ikke gode nok til at få fisk ind i vores hverdagsmad og jeg havde i forvejen havde hørt rigtig meget godt om Eye q. Så for os var det oplagt at melde os som testfamilie og vi er ikke i tvivl om, at vi i fremtiden vil spise dem. Ikke alene smager de overraskende godt, så er de også bare nemme at tygge/synke og især jeg, har mærket en forbedring på min hud, siger Sabina.

Ingen sure opstød

Karina Jacobsen har sammen sin mand, Lærke på seks og Mathias på tolv år testet Eye q.
– Vi har ikke været så gode til at spise fisk. Vi har spist Eye q efter morgenmad og til middagsmad og aftensmaden. Jeg har prøvet andre fiskeolier, hvor jeg har fået sure opstød, og det har jeg ikke oplevet her, hvilket jo er et kæmpe plus, fortæller Karina.

Fiskeolie for at blive styrket til skolestart

fiskeolie fra Eye q

Katja Hermansen er mor til Vita på et, Felix på fire, og Josefine på syv år. De har alle prøvet Eye q.

– Vi ville gerne teste kapslerne, for at hjælpe Felix med hans koncentration og indlæring, da han næste sommer skal starte i skole. Josefine har børnegigt, og det kunne derfor være sjovt at se, om fiskeolien kunne hjælpe hende i hendes led.

Og sidst men ikke mindst: da jeg modtog pakken og så, at de kan tages helt ned til et års alderen, jublede lillesøster Vita, da det jo om nogen i øjeblikket er hende, der suger flest indtryk til sig og lærer mest på kort tid.

Vi har taget den på tre forskellige måder. Josefine og undertegnede har slugt dem med en tår vand. Felix bryder sig ikke om selve kapslen, men er vild med olien, så han tygger på kapslen, suger olien ud og spytter så kapslen ud i en serviet. Vita er lidt mere cool omkring det. Hun tygger løs og nyder virkelig smagen, og synker det hele. Størrelsen på kapslerne er helt perfekte og indbydende. De dufter af børnevitaminer, siger Katja.