Vi tester en nemmere hverdag

Hverdagens helte og en ulvetime som overhovedet ikke er en ulvetime. Det første er den genvej til en nemmere hverdag, som denne tekst handler om, og når du har læst den, ved du hvordan I forvandler ulvetimen til en hyggelig stund i køkkenet.

Af Henriette Rosenthal

Eftermiddag i en børnefamilie er tidspunktet, hvor man samles, efter at have været adskilt af dagens gøremål. Det er let at tegne et billede af lyserød idyl, men virkeligheden er, at det ofte er tidspunktet, hvor alle er lidt trætte og lettere irritable efter dagens gøremål.

en nemmere hverdag, måltidskassen ankommer

Giv ulvetimen et cirkelspark

Børnene har været i fuld sving hele dagen, med leg, skolearbejde og fritidsaktiviteter, og mor og far er flade ovenpå arbejdsdagen. Ulvetimen, som dette tidspunkt også kaldes, kender de fleste børnefamilier vist. Børnene vil gerne have opmærksomhed, hvilket er helt rimeligt. Mor og far er splittede og vil gerne give børnene opmærksomhed, men aftensmaden laver jo ikke sig selv. Det er her Kokkens Hverdagsmad kommer ind i billedet, som en af hverdagens helte. De laver måltidskasser med lækre børnevenlige retter.

En nemmere hverdag

Hos Kokkens Hverdagsmad er det rent faktisk professionelle kokke, der forbereder lækre, varierede måltider, som du kan bestille til det antal personer, der spiser med. Det betyder at der pludselig frigives tid og overskud til, at børnene kan komme med i køkkenet og hjælpe til med at lave den mad, som de selv skal være med til at spise ved middagsbordet.

De fleste børn synes, at det er sjovt at være med i køkkenet, når der skal laves mad. Hånden på hjertet − det kræver både overskud og energi, når alle er eftermiddagstrætte og sultne, og så er mad, der næsten er lavet færdigt verdens bedste opgave at samles om. Børnene kan for eksempel snitte de sidste friske grøntsager eller røre i gryden med maden, der skal varmes op, og så er alle glade.

En nemmere hverdag, far og søn laver mad.

Rasmus Rosenbak er far til tre piger på 8, 10 og 14 år.

De har hygget sig i køkkenet med at færdigtilberede indholdet af en Sund Balance måltidskasse.
– Der var lutter friske grøntsager og flere af dem af bedre kvalitet, end jeg kan få i mit
lokale supermarked. Både mine tre piger og jeg har nydt indholdet, og den menu som Kokkens Hverdagsmad har sat sammen. Det smagte alt sammen som var det fuldstændigt hjemmelavet.

Ann Rasmussen er mor til Lucas på fem og Laura på syv år.

De har spist sig igennem en Kokkens Favoritter måltidskasse fra Kokkenes hverdagsmad.
– Jeg synes, at det er en stor lettelse i hverdagen, at maden kommer næsten færdigtilberedt. Det hele er mærket, så det er nemt at gå til, og fremgangsmåden er også godt beskrevet i den
manual man får tilsendt. Så det er ikke kun turen i supermarkedet, man sparer tiden på, men også på meget af forberedelsen i køkkenet. Hvis det tager for lang tid at få maden på bordet, har børnene tendens til at gå i skabene og pludselig har de spist sig mætte i kiks og andre snacks.

Charlotte Sponsor har, sammen med sin mand og to børn på 10 og 16 år, prøvet Sund Balance måltidskassen.

– Vi kunne rigtig godt lide maden, fordi vi er en familie, der i forvejen har fokus på spise sundt og varieret til aftensmad. Der var rigtig meget forskelligt grøntsagstilbehør til alle retterne – og en fin afstemt mængde kød og øvrige ingredienser, og der var mad nok til, at alle blev mætte. Det tog ca. 25-35 minutter at tilberede de forskellige retter, og det var virkeligt let at gå til. Der fulgte en meget fin vejledning med – og ingredienserne var på forhånd mærket med tal, alt efter hvilke retter de skulle bruges til.

Hvor mange spiser med?

Fleksible løsninger der er tilpasset til, hvor mange der sidder med omkring spisebordet fra dag til dag. Hos Kokkens Hverdagsmad ved man godt, at ikke alle hverdage er ens – tværtimod – for mange familier lever et aktivt liv med fritidsinteresser, der strækker sig over forskellige dage i ugen. Derfor kan man bestille sine måltidskasser til at passe til lige netop det antal, der er hjemme i hver af ugens dage.

En nemmere hverdag, ungerne laver mad

Smag og behag er jo forskellig, derfor er det muligt at udskifte retter, så man er sikker på, at alle omkring bordet kan lide dagens ret.
Hvis man med et ord skal beskrive kokkens Hverdagsmad, er det: fleksibilitet. Du kan ”hoppe” ind og ud af ordningen fuldstændig, som det passer ind i jeres familiemønster. Det er en stor fordel, fordi mange familier er forskellige i antallet omkring middagsbordet fra uge til uge. Det er de fordi nogle børn bor skiftevis hos mor og far, eller de fordi de voksne i familien har skiftende arbejdstider med aften- eller natarbejde.