Vi har testet OTA Solgryn varianter sammen med et par familier

(Annonce) Vi er mange der er vokset op med havregryn på morgenbordet og som har fortsat de gode vaner sammen med vores egne børn. Men havregryn kan faktisk bruges til så meget andet end bare til morgenmad.

Vi har sendt et udvalg af lækre havregrynsvarianter fra OTA Solgryn hjem til et par familier, herunder kan du læse meget mere om hvad de har brugt deres Solgryn til i madlavningen…

Havregryn til morgenmad, frokost og aftensmad

Et bedre match på en test til vores familie findes muligvis ikke, siger Mette Beck. – I de seneste 12 år, har hele familien hver morgen spist havregryn på en eller anden led, ofte med mælk eller yoghurt – enten alene, eller blandet med tørrede frugter, nødder, kokos eller andet. Nogle gange skifter vi grynene ud med havregrød – som vi også varierer i det uendelige.

– Men en helt ny verden åbnede sig, da kassen med OTA Solgryn blev åbnet. Den ældste på 9 år, var helt oppe og ringe over havrehoopsene, som nu bliver indtaget som morgenmad, mellemmåltid og natmad. Også de fine ristede granolaer, er der nogle i huset der mener, er lige så gode som deres mors hjemmelavede. Med al den havregryn i huset måtte vi hellere dokumentere hvor anvendelig de små flager er. Det blev blandt andet til: tomat/chia grød med spejlæg, ristede svampe, grønkål og crunchy chiliolie.

Vi brugte havregryn i frikadellefarsen. Vi lavede en salat med crunchy salater, avokado, ærter og blåbær – toppet med honningristet havre og chili vinagrette. Vi lavede en hjemmelavet granola og de skønneste vanedannende flap Jacks. VI bagte en crumblekage og lavede pandekager med havregryn i dejen og forskellige overnight oats. Men der er jo mange andre ting man kan bruge flagerne til, bl.a. pandestegte fladbrød alla naan, knækbrød, rugbarer med chokolade, myslibarer, sunde daddelkugler og f.eks. grødchips, ja mulighederne er mange med de lækre havregryn.

Fandt lækre opskrifter med OTA Solgryn online

– Hos os er det helt store hit til jul havregrynskugler, men det er altså ikke kun til jul den lækre lille kugle spises, så da vi modtog den lækre pakke med de mange forskellige produkter fra OTA Solgryn, var vi slet ikke I tvivl om, at vi skulle have lavet en portion havregrynskugler. De er blevet nydt hjemme til en lille snack om eftermiddagen eller om aftenen, og de har været med i madpakkerne. Her brugte jeg de grovvalsede havregryn, for at give noget mere struktur i havregrynskuglerne, fortæller Sanne Carstensen.

– Fredag eftermiddag er ofte lig med hygge, og der skulle lidt ekstra lækkert til, og da vi havde nogle bananer liggende som var ved at være godt modne, lavede vi en omgang bananpandekager (selvfølgelig med havregryn i), som nogle af os toppede med marmelade og sukker, og andre spiste dem uden noget på. Til dette brugte vi de finvalsede gryn. Derudover har vi kigget rigtig meget på OTA Solgryns hjemmeside, for at finde inspiration til, hvordan vi kan udnytte produkterne bedst muligt, og der er virkelig en masse spændende opskrifter at vælge i mellem.

– Vi skal uden tvivl prøve at lave OTA Kopkage. Det er jo kage på en nem og hurtig måde, da den laves i mikroovn og med en lækker kombination af ingredienser. De langtidshævede havreboller skal vi helt bestemt også have prøvet, da vi elsker nybagte boller om morgenen, og der må altså godt være lidt gods i dem, så de giver en solid bund og en masse god energi til dagen. Nogle af de andre opskrifter vi har kigget på er, myslibarer, knækbrød, smoothie bowl og grødboller.

– Havregryn har altid været en del vores hverdag, drengene har ofte fået havregrød til morgenmad, fordi det bare er et godt måltid at starte dagen på, eller også har det været yoghurt med et drys af havregryn.

En god og sund start på dagen

– Vi elsker havregryn herhjemme og vi elsker OTA Solgryns store udvalg. Vi har tre børn herhjemme, og de får havregryn næsten hver dag til morgenmad, da det er en god og sund start på dagen, fortæller mor Laila Birch Memborg.

– Udover det, bruger vi også havregryn i bagning og madlavning bl.a. når vi laver pandekager, frikadeller og hjemmebagt brød. Inde på deres hjemmesider er der mange gode opskrifter som man kan bruge til inspiration, hvilket vi også ofte benytter os af. Hvis vores datter Agnes måtte bestemme, ville hun spise havregrød eller havregryn til alle måltiderne, da hun er vild med det.

Om OTA Solgryn:

OTA Solgryn har nøglehulsmærket, som er det nordiske ernæringsmærke, som stiller krav til indhold af fedt, sukker, kostfiber og salt. De produkter der er nøglehulsmærket, skal indeholde et mindre indhold af fedt, sukker og salt. Dette lever OTA Solgryn selvfølgelig op til. Solgrynene har, blandt andet et højt indhold af fibre, samt et minimalt indhold af sukker. Den eneste form for sukker, som du finder i solgrynene, er dén der kommer fra den rå havre.

Hos OTA Solgryn har de et stort udvalg af forskellige varianter:
  • OTA Solgryn finvalsede findes i tre varianter, 700 gram, 950 gram og 1800 gram. De finvalsede solgryn fra OTA, er kerneristet og kan spises direkte fra pakken tilsat mælk, eller i en mysli.
  • Der findes tre varianter af de økologiske finvalsede Solgryn på 700 gram, 950 gram og 1800 gram. OTA Solgryn bærer det røde Ø-mærke med teksten “Statskontrolleret økologisk”. Dette mærke sættes på økologiske fødevarer, når de er tilberedt under økologikontrol i Danmark.
  • De smagfulde grovvalsede Solgryn fra OTA kommer i pakker af 700 gram. Havregrynene er 100 % fuldkorn, hvilket også er derfor Solgrynene har fuldkornslogoet, der stiller krav til fødevaren, om at den skal indeholde mange kostfibre.
  • OTA Solknas er en sprød, gyldenristet granola, der ligesom Solgryn er baseret på ren, næringsrig havre. OTA Solknas fås indtil videre i to lækre varianter, med havre og jordbær og med choko og kokos, men mon ikke der er flere på vej?
  • OTA Solfiber består af Hvedeklid og er sødet med dadler. Denne kombination giver den helt rigtige sprødhed og sødme efter ristningen.
  • Den nyeste variant er OTA Solsprød, og her kan du indtil videre vælge mellem de sprøde Havrehoops og de fristende, lækre Chokoballs.

Vil du vide mere og se flere lækre opskrifter? Du finder mere her på hjemmesiden: www.otasolgryn.dk/