Vi elsker julegaver!

Årets allerbedste julegave er ikke nødvendigvis den, der har kostet flest penge. Det kan lige så godt være det helt rigtige sæt skitøj til yndlingsbamsen, som det kan være sidste skrig i ny kostbar elektronik. En fin indpakning i den kreative ende af skalaen, er også med til at glæde modtageren af gaven. Det er altid dejligt når der er lagt lidt personlighed og engagement i valg af papir og bånd, når gaverne ligger og frister under juletræet.

Kreativ jul

Gem skotøjsæsker i stedet for at smide dem ud, når skogaderoben udvides. Lad børnene dekorer æskerne med farverigt papir, eventuelt en flot decoupage, vælg et flot bånd og bind en kæmpesløjfe. Voila, en gave der i sig selv ligner en million.

Pynt julegaven med en grankvist, som lige har fået et pift med guld- eller sølvspray. Bind eventuelt kvisten fast med et stykke sejlgarn, for at styrke det naturlige udtryk.

Hjælp børnene med at lave fine hjemmelavede til og fra kort. Køb noget god kraftig karton i forskellige farver, og lim små fine udklippede hjerter, stjerner eller juletræer på. Alle der modtager en gave kan få deres helt personlige til og fra kort, og lur mig om ikke mange gemmer dem, og bruger dem til bogmærke eller lignende.

En julegave behøver hverken at koste det blå ud af øjnene, eller fylde en hel kubikmeter for at være en succes. Tag barnet med ud i naturen, og find nogle flotte kogler eller agern. Pak et par af disse naturens gaver sammen i en fin pakke med et par stearinlys og en pakke servietter i naturfarver, og her er den perfekte gave til moster eller faster.

Næ, har du lavet dem? Hjælp dit barn med at lave nogle fine julegaver til mormor og farmor. På Internettet findes masser af opskrifter på fine hæklede grydelapper. Det er hyggeligt, at give denne kundskab videre til vores børn. Når mormor og farmor begejstret slår hænderne sammen, når de pakker denne fine hjemmelavede gave op juleaften, vokser børnene lige et par centimeter.

Hjælp dit barn med at lave en fin julegave til lillesøster- eller bror. En uro til at hænge i loftet, kræver ikke mere end et par pinde, noget kraftig karton i forskellige farver, noget snor og en livlig fantasi. Det hele, foruden den livlige fantasi, købes i en hobbybutik og behøver ikke at koste alverden. Lad barnet tegne nogle fine figurer og klippe dem ud. Hjælp med at få arrangeret pinde på kryds ved hjælp af snor. Hæng derefter de fine figurer, eventuelt i forskellig længde, på trækrydset og sæt til sidst en snor i til ophæng.