Vi elsker festivaler…

I de senere år er udbuddet af musikfestivaller, rundt omkring i Danmark, vokset ganske betragteligt. Her findes musik- og kulinariske oplevelser for enhver smag. Uanset om du er single eller afsted sammen med hele den pukkelryggede, er stemningen som regel dejlig afslappet og der er altid dømt hygge i rå mængder.


roskilde festival

Den klassiske som langtfra er klassisk
Finder sted d. 29. juni-6. juli
Roskilde Festival er vel nok en af de bedst kendte musikfestivaler i Danmark og er i øvrigt også Nordeuropas største. Festivalen er en 100 % non-profit. Det betyder, at festivalen donerer hele deres overskud til velgørenhed efter hver festival. Mange følger spændt med på Roskilde Festivalens hjemmeside, for at orienterer sig om hvem der spiller hvornår. Du kan vælge hele festivaloplevelsen, men du kan også bare tage afsted på én bestemt dag.


Jazz i hele byen
Kan opleves d. 5.-14. juli
Copenhagen Jazz Festival er en årligt tilbagevendende musikfestival, der fejrer jazzen i alle dens mulige og umulige afskygninger. Når Copenhagen Jazz Festivalen ruller hen over byen, er København som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre og på museer og – ikke mindst – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.000 koncerter fordelt på over 100 scener rundt omkring i byen.


vig festival

Vig Festival
Kan opleves 11.-13. juli

Vig Festivalen er for hele familien. Det er en af Vig Festivals helt stærke sider, at festivalen i dén grad gør det muligt for børnefamilier at tage på festival uden at være bange for børnenes sikkerhed eller for, om de kommer til at kede sig. Derudover kommer der selvfølgelig også mange gæster, både unge og ældre, som kommer for at opleve den hyggelige stemning og musikken. På Vig Festival er det vigtigt, at der ikke kun er underholdning for de voksne, men også for børnene. Viggos Grønne Scene, er børnenes helt egen scene, som byder på masser af underholdning og sjov for børn og barnlige sjæle.


Ringsted Festival
Løber af stablen 1.-3. august
Ringsted Festival er indbegrebet af smukke omgivelser, kærlig stemning og sublime koncertoplevelser. Festivalen ligger gemt mellem hundredvis af gamle træer, som lyses op af kulørte lamper i massevis og de 5 fantastiske og specielle scener. Festivalen startede i 2005 og har siden hen udviklet sig i alle tænkelige retninger. Nu er der koncerter til enhver alder, madmekka for de smagfulde foodies og mulighed for alt fra champagne til 23 år gammel rom.


tunø festivalen

Tunø Festival
Finder sted 4.-7. juli
På en afsides liggende ø, Tunø, ikke langt fra land findes en lille intim, unik festival fyldt med festmusik. Der er lokale råvarer i topkvalitet. Tid til samvær og nærvær i en autentisk natur, omgivet af havet.


Copenhagen Cooking & Food Festival
Kan opleves 23. august-1. september

Copenhagen Cooking & Food Festival er en årligt tilbagevendende madfestival, der hylder den københavnske gastro-scene og Danmark som madland. Festivalen byder på mere end 100 unikke events og arrangementer i løbet af ti dage i august, så der er noget for enhver madglad smag – fra intime middage hjemme hos danske kokke til store madevents for tusindvis af gæster.


Skagen Festival
Finder sted 4.-7. juli

I år er der den 49. udgave af Skagen Festival der afholdes. Musikudvalget har præsenteret et flot program for alle fire dage. Det primære formål er at udbrede forståelse for og kendskab til både national og international folkemusik – hvor både professionelle såvel som amatører er på scenen. Skagen Festival får stor anerkendelse af – og regnes blandt en af de store aktører på – den danske folkemusikscene. Festivalens rammer og de helt unikke omgivelser i form af by, havn og natur med ‘højt til himlen’, skaber et helt særligt møderum for os alle – kunstnere og bands, festivalgæster og frivillige.


Samsø Festival fejrer 30-års jubilæum
Finder sted 18. – 20. Juli

Camping, strand, by, udflugter eller skønne musikoplevelser? På Samsø Festival behøver man ikke at vælge, og i år kan I oven i købet være med til at fejre, at det er 30 år siden festivalen første gang så dagens lys.
Foruden et overflødighedshorn af store musiknavne som blandt andre, Nephew, Tv-2, Status Quo, D-A-D, Magtens korridorer og The minds of 99, kommer også Michael Learns To Rock, som også spillede det første år festivalen blev afholdt.
Der findes masser af aktiviteter for hele familien på den hyggelige festivalplads, som i øvrigt også ligger i umiddelbar nærhed af den fine strand, hvor man kan snuppe en dukkert mellem musiknumrene.


Smukfest
Finder sted 7. – 11. August

Smukfest også kendt som Skanderborg Festival eller Danmarks Smukkeste Festival, er en dansk musikfestival som afholdes hver sommer i anden weekend af august i Skanderborg under temaet “Musik & Bøgetræer”.
Smukfest fokuserer fortrinsvis på dansk musik med både kommende talenter/grupper samt gamle kendinge, men har altid et par store udenlandske navne på plakaten.


Festivalen tisvildelejre

Musik i Lejet, Tisvildeleje
Finder sted: 18.-20. juli

En smuk skov, en skøn strand og et sted med en helt særlig stemning. Musik i Lejet er opstået af et ønske om at give noget til Tisvildeleje — og give noget af Tisvilde videre. Drømmen om at udvikle atmosfæren og skabe en anderledes, uventet kulturoplevelse, som overrasker publikum og giver et pusterum og afbræk fra hverdag og byliv er blevet til virkelighed.
Festivalen er kendt for sin høje musikalske kvalitet, den fantastiske stemning og de smukke omgivelser. Nogle af Danmarks mest markante musiknavne har optrådt på scenen med den unikke udsigt over Kattegat.


Kilder: jazz.dk, Roskilde.festival.dk, Vigfestival.dk, Ringstedfestival.dk, Copenhagencooking.dk, Skagenfestival.dk