Vegetar lasagne med bønner

Vegetar lasagne af Bastian

Til 6 personer

Til tomatsovs med bønner skal du bruge:

Vegetar lasagne fra asta
  • Ca. 230 g kidney-bønner (1 brik/dåse)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash (ca. 250 g)
  • 2 spsk. olie
  • Ca. 800 g hakkede tomater (2 brikker/dåser)
  • 140 g majs
  • 2 spsk. hakkede soltørrede tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 tsk. oregano
  • 3 spsk. hoisin-sovs
  • ½ grøntsagsbouillon terning
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Til at samle lasagnen:

  • Olie til at smøre fadet
  • 1 brik mornay-sovs (ca. ½ L)
  • 16 lasagne-plader, fuldkorn (ca. 350 g)
  • 125 g mozzarella eller revet ost

Sådan gør du

  1. Vask hænder.
  2. Find alle ingredienserne frem.

Tomatsovs med kidney-bønner:

  1. Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
  2. Hak kidney-bønnerne i mindre stykker.
  3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  4. Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern.
  5. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
  6. Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden.
  7. Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på.
  8. Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillonterning op i gryden. Rør rundt.
  9. Læg låg på og bring tomatsovsen i kog.
  10. Skru ned for varmen og lad sovsen simre i cirka 15 minutter.
  11. Tænd ovnen på 200 grader.
  12. Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano.

Samle lasagne:

Vegetar lasagne fra GoCook
  1. Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
  2. Start med et lag tomatsovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagne-plader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med mornay-sovs på toppen.
  3. Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene, og fordel stykkerne på toppen.
  4. Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn.
  5. Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde.

Servering af vegetar lasagne :

  • Drys lidt oregano på toppen, og skær lasagnen ud i firkantede stykker.

Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find opskriften på spidskåls-salat med frugt på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

Eller læs mere om de klimavenlige retter i skolekøkkenet, her.

Tip!

Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften på gocook.dk