Vegetar lasagne af Bastian
Til 6 personer
Til tomatsovs med bønner skal du bruge:

- Ca. 230 g kidney-bønner (1 brik/dåse)
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 squash (ca. 250 g)
- 2 spsk. olie
- Ca. 800 g hakkede tomater (2 brikker/dåser)
- 140 g majs
- 2 spsk. hakkede soltørrede tomater
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl vand
- 1 tsk. basilikum
- 1 tsk. oregano
- 3 spsk. hoisin-sovs
- ½ grøntsagsbouillon terning
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
Til at samle lasagnen:
- Olie til at smøre fadet
- 1 brik mornay-sovs (ca. ½ L)
- 16 lasagne-plader, fuldkorn (ca. 350 g)
- 125 g mozzarella eller revet ost
Sådan gør du
- Vask hænder.
- Find alle ingredienserne frem.
Tomatsovs med kidney-bønner:
- Åbn brikken med kidney-bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
- Hak kidney-bønnerne i mindre stykker.
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Skræl gulerødderne, skyl dem og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet.
- Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom hvidløg, løg, revne gulerødder og squash op i gryden.
- Svits grøntsagerne i cirka 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke brune. Rør rundt af og til, så grøntsagerne ikke brænder på.
- Kom hakkede kidney-bønner, hakkede tomater, majs, hakkede soltørrede tomater, tomatpuré, vand, basilikum, oregano, hoisin-sovs og bouillonterning op i gryden. Rør rundt.
- Læg låg på og bring tomatsovsen i kog.
- Skru ned for varmen og lad sovsen simre i cirka 15 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smag tomatsovsen til med salt, peber, hoisin-sovs og oregano.
Samle lasagne:

- Smør et stort ovnfast fad med lidt olie.
- Start med et lag tomatsovs i bunden. Fortsæt med et lag lasagne-plader, så tomatsovs, et tyndt lag mornay-sovs og så igen lasagne-plader. Fortsæt, til der ikke er mere tomatsovs. Slut af med mornay-sovs på toppen.
- Træk mozzarella-osten i små stykker med fingrene, og fordel stykkerne på toppen.
- Sæt lasagnen ind i midten af den varme ovn.
- Bag den i cirka 35-45 minutter, til lasagne-pladerne er bløde.
Servering af vegetar lasagne :
- Drys lidt oregano på toppen, og skær lasagnen ud i firkantede stykker.
Server en lækker spidskåls-salat til din lasagne. Find opskriften på spidskåls-salat med frugt på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Eller læs mere om de klimavenlige retter i skolekøkkenet, her.
Tip!
Du kan lave din egen mornay-sovs. Find opskriften på gocook.dk