Utro….

Hej Annemette

For ca. et år siden var min mand mig utro. Vi har en pige sammen på 2 år og jeg valgte dengang at forsøge at redde vores forhold af 2 årsager, den vigtigste var at jeg gerne ville holde sammen på vores lille familie for vores datters skyld, og jeg var ikke selv klar til at gå fra ham for jeg elsker ham.

Men jeg er gået hen og blevet ekstremt mistroisk og selvom jeg gerne ville, så kan jeg ikke få mig selv til at stole på min mand.

Som du nok kan forstille dig, så skaber det dagligt skænderier mellem os og det ender tit med at vi står og råber og skriger af hinanden.

Har du oplevet at denne slags forhold kan reddes eller er det bedst at gå fra hinanden? Jeg er nået dertil hvor det eneste jeg går op i er min datters ve og vel.

Jeg skriver til dig fordi alle jeg kender, både familie og venner har mange forskellige holdninger til min situation og jeg trænger til at høre fra en der har et mere professionelt synspunkt.

Venlig hilsen Maria.


Kære Maria

Det er jeg ked af at høre. Jeg synes, at det er beundringsværdigt, at du nu igennem to år har kæmpet for at holde sammen på familien.

Utroskab er et enormt tillidsbrud i et parforhold, og det lagrer sig i krop og psyke – der er ikke noget at sige til, at du er blevet mistroisk. Jeg bider mærke i, at du skriver, at du ikke kan stole på din mand, selvom du gerne vil. Husk at det ikke er din opgave alene at genvinde tilliden. Han var utro, og det er et fælles projekt at finde kursen i parforholdet igen. Hvis ikke din mand er med på projektet, fx via parterapi, bliver det en lang og sej kamp for dig. Og ingen skal kæmpe for et parforhold alene. For så er det ikke et parforhold.

Hvad angår din datter, så husk på, at hvert tredje barn i Danmark er skilsmissebarn. Langt de fleste børn klarer sig fint, og der er ikke altid kun ulemper ved en skilsmisse. 

Jeg sender jer mange tanker og håber, at du vil passe på dig selv.

Kærligst, Annemette

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments