Undersøgelse afslører forskellen på hunde- og kattemennesker

Der er rent faktisk forskel på personligheden hos hunde- og kattemennesker – i hvert fald hvis man skal tro en ny amerikansk undersøgelse.

Ifølge LiveScience viste undersøgelsen, at folk, der betegnede sig selv som hundemennesker, havde tendens til at være mere livlige – altså mere energirige og udadvendte.

Samtidig antydede studiet, at hundeelskerne havde mere tendens til at følge regler nøje, mens katteelskere var mindre konforme og foretrak at gøre det hensigtsmæssige frem for at følge reglerne.

Forskerne bag undersøgelsen siger til Livescience, at en forklaring på forskellen på hunde- og kattemenneskers personlighed måske kan være, at man vælger kæledyr alt efter, hvilken personlighed man selv har. Herudover kan forskellen måske være relateret til, at hunde- og katteelskere foretrækker forskellige miljøer.

– Det giver mening, at en hundeelsker vil være mere livlig, fordi de vil være ude, hvor det sker, udenfor, tale med folk og medbringe deres hund. Hvis du derimod er mere introvert og følsom, vil du måske være mere derhjemme og læse en bog, og din kat har ikke brug for at komme ud og gå tur, siger Denise Guastello, som er lektor i psykologi ved det amerikanske Carroll University til LiveScience.

 

Kilde: Videnskab.dk