Trygt rejsemål

Hvor går rejsen hen? Er det til en ”sikker” destination, og hvordan definerer man egentlig, hvad der er et trygt rejsemål?

Af Henriette Rosenthal

Det kan godt virke som om, verden er blevet et mere usikkert sted at opholde sig. Det er nemt at blive forskrækket, når man åbner for nyhedsstrømmen, og ordet terror pludselig optræder mere hyppigt i vores ende af verden – og også i forbindelse med fjernere rejsemål, som vi ellers gerne har rejst til uden at bekymre os. Nervøsitet for at bevæge os ud i verden efter nye oplevelser avler sjældent noget frugtbart, ofte accelererer følelsen blot i en negativ spiral og i værste fald kommer det til at begrænse os i vores eventyrlyst. Vished og oplysning kan kaste det lys, der får uroen til at blegne, og det er altså for surt, hvis verden pludselig kun består af vores eget lille land uanset, hvor dejligt det er. Vi er mange der elsker at besøge fremmede lande og kulturer, og det behøver vi heldigvis ikke at stoppe med.

Rejsevejledning og ” a safe trip”

Udenrigsministeriet udarbejder løbende rejsevejledninger for de lande, som Danmark har en ambassade i, og på www.um.dk under fanen Rejse og Ophold kan du se, hvor der er mindst sandsynlighed for uroligheder af den ene eller anden slags. Hvis du ikke kan finde informationer på Udenrigsministeriets hjemmeside om det land, du ønsker at besøge, opfordrer de dig til at søge rejsevejledning direkte på landets udenrigsministeriums egen hjemmeside. ”At rejse er at leve” er et kendt H. C. Andersens citat, og det har han, efter min mening, fuldstændigt ret i, og de positive oplevelser man får på sine rejser, er noget, man kan leve længe på.

Smart app

Kender du Udenrigsministeriets app, Rejseklar? Den er smart, fordi du altid kan finde rejsevejledningerne og andre nyttige informationer i den. Udgangspunktet er jo selvfølgelig, at ferien forløber præcis, som man drømmer om, men hvis du nu skulle være så uheldig, at du mister dit pas, eller af en eller anden grund får brug for hjælp, så kan du altid åbne app’en og finde kontaktoplysninger til den nærmeste danske ambassade eller konsulat, uanset hvor i verden du befinder dig. Husk alligevel at tjekke, om du har en rejseforsikring, der dækker det land, du planlægger at rejse til, da de danske ambassader og konsulater, trods alt, ikke har mulighed for at dække udgifterne til for eksempel hospitalsophold, lægehjælp eller hjemtransport.

Rigtig god rejse.