Teenagere og alkohol

Hvornår er det ok at vores teenager drikker, og hvordan kan vi gøre så vi er så meget med på sidelinjen som muligt?

Min søn er startet i 7 klasse. Og vi herhjemme er i syv sind, hvad skal vi acceptere mht alkohol i hjemmet og til fester, så det ikke tager overhånd.

Vi ved at det vil blive taget op i klassen til første forældremøde, men vi er meget i tvivl om det er ok, at lade sin teenager drikke 1-2 genstande sammen med os, uden at vi så er de forældre der bare gir los.

Vi ved at de unge mennesker allerede er begyndt så småt i weekenderne at drikke nede ved vandet, men for de fleste vedkommende er det i smug. Skal vi som forældre sladre til de andre, eller skal vi bare se gennem fingrene, så vores søn stadig fortæller os hvad der foregår.


Kære forældre

Det er et vigtigt tema at forholde sig til med den alder, jeres søn har.

Det er godt, at I tager den i forældregruppen. Man skal huske på, at alkohol er en social ting for de unge – drikkeriet ville slet ikke være interessant, hvis de skulle gøre det alene. Alkohol er en måde for dem at knytte nye relationer og smide hæmningerne sammen med deres venner. Det er vigtigt med fælles fodslag i forældregruppen for at undgå at risikere, at nogle unge ikke får sat grænser ift. alkohol og kan lokke venner med til at drikke.

Inden jeres møde vil jeg foreslå jer at læse Alkohol og Samfunds guide til forældre: alkohologsamfund.dk/nyheder/gode-raad-til-foraeldre-saadan-haandterer-du-din-teenagers-alkoholdebut.

Her finder I masser af gode råd til forældre om unges alkoholdebut. Alkohol & Samfund arbejder på et lovforslag om at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år i stedet for de nuværende 16 år.

Jeg har selv arbejdet i Alkohol & Samfund, og med min viden om, hvor skadelig alkohol er i ungdomsårene, hvor hjernen for alvor udvikles, vil jeg kraftigt råde jer til at udskyde alkoholdebuten så længe som muligt – 7. klasse er tidligt. Det er muligt, at vi forældre selv drak os fulde i 7. klasse, men vi er blevet meget klogere på det område. Det kan I også læse mere om på Alkohol & Samfunds hjemmeside.

Held og lykke med forældremødet.

Kærligst, Annemette