Svigermor…

Kære Annemette.

Jeg har et lidt pinligt problem som jeg håber du har et godt råd til.

For ca. 10 måneder siden mødte jeg min nye kæreste og jeg er helt lyserød og forelsket i ham, jeg har to børn fra et tidligere forhold og han har en dreng fra sit tidligere ægteskab og vores unger kan simpelthen så godt sammen…

Men…. For et par uger siden var jeg hjemme og møde hans forældre for første gang og jeg må indrømme at jeg ikke kan lide hans mor…

Hun er pr. min optik simpelthen for grænseoverskridende og blander sig i alt hvad min kæreste gør og hvordan han opdrager sin dreng. Da vi efterfølgende snakkede sammen om middagen hjemme ved hans forældre fik jeg løjet lidt og sagt at hans mor da var sød.

Men jeg er meget bekymret for fremtiden sammen, for jeg kan høre at hun nu også er begyndt at skulle blande sig i vores forhold…

Hvad gør jeg? Jeg har ikke lyst til at være den stride nye kæreste der ikke kan med hans mor og skabe spild i deres familie, men jeg vil heller ikke finde mig i at hans småskøre mor, synes at hun skal blande sig i vores parforhold.

Venlig hilsen

Kira.


Kære Kira

Hvor er det dejligt at høre, at du har fundet en sød kæreste, og at jeres børn har det godt sammen. Det er det vigtigste.

Det lyder som om, at du er stødt på en grænse hos dig selv, og grænser skal anerkendes og accepteres. Først vil jeg anbefale dig at undersøge med dig selv, hvad du kan/vil rumme, og hvad du ikke kan/vil rumme fra din svigermors side. Når du er helt bevidst om det, kan du tage emnet op med din kæreste. I første omgang ikke for at problematisere hans mor, men mere som en nysgerrig undersøgelse af, om han også føler, at hun overskrider hans grænser. Du kunne fx indlede samtalen med at sige: ”Jeg har tænkt en del på (en bestemt episode). Hvordan har du det egentlig med, at hun siger/gør sådan?”.

Måske er der tale om en dybt forankret dynamik, som han endnu ikke er bevidst om, og hvis det er tilfældet, må du have tålmodighed med, at han bliver bevidst om den. I første omgang skal du bare påtale din bekymring – uden at virke dømmende – og plante et frø hos ham, som kan ligge og spire. 

Når I har styr på, hvad I hver især kan/ikke kan rumme fra hendes side, bør I sammen lægge en plan for, hvad I efterfølgende gør.

Jeg vil ønske dig held og lykke med snakken(e).

Kærligst, Annemette

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments