Solcreme og -spray til ansigt og krop

Det er skønt, når solen viser sig på himlen og dens stråler varmer dejligt. Strålerne skal vi nu alligevel have respekt for, og huske at smøre solbeskyttelse på huden, når vi myldrer ud i det dejlige vejr.

Af Henriette Rosenthal

Her har tre familier prøvet Apotekets solcreme

Apotekets solcreme til ansigtet SPF 30 og Apotekets solspray SPF 15, som er meget nem at fordele på kroppen på selv små ”sprællebasser”, der hellere vil lege end at stå stille for at blive smurt ind i solbeskyttelse.

Både solcremen til ansigtet og solsprayen er vandfast, så de egner sig også særligt godt til små ”vandhunde”. Alle Apotekets solprodukter er parfumefri, Svanemærkede og Astma-Allergideklarerede og kan bruges til både børn og voksne.

Sart hud beskyttes i solen

vi tester Apotekets solcreme

Amanda Olsen – Det er vigtigt for os, at disse solbeskyttelsesprodukter er helt fri for parfume, Svanemærkede og Astma-Allergideklarerede, for min kæreste har astma og min søn kan ikke tåle parfumerede produkter. I vores husstand er vi mor, far og to børn. Vi bruger alle solcreme – far dog lidt sporadisk, så jeg skal være efter ham, så han også bliver smurt ind. Børnene og jeg starter ofte med at smøre ansigtet i marts/april måned med lav faktor, for både min søn og jeg har meget sart hud i ansigtet, så det skal være godt beskyttet mod solens stråler.

Alva er kun otte måneder, så hende smører jeg selvfølgelig ind, men Harald på tre år synes det er lidt sjovere, når han selv hjælper med at få denne solspray på. Vi er er faktisk virkelig begejstrede for Apotekets solcreme til ansigtet og vandfaste solspray og det bliver helt sikkert dem, vi kommer til at bruge fremadrettet. De absorberes lynhurtigt i huden, og giver ikke det hvide „solcreme-look“ med skjolder og pletter på huden, når de er påført. Så man kan have solcreme på uden, at man ser eller mærker det, siger Amanda.

Beskytter godt og absorberes hurtigt

Rikke Sommerlund – Jeg er meget imponeret over Apotekets solcreme til ansigtet og solspray. De er dejlige at smøre på huden, trækker hurtigt ind, og danner ikke den irriterende hinde, som mange andre gør. Vi sætter virkelig pris på effektiv solbeskyttelse,
der absorberes hurtigt i huden og ikke laver den trælse hvide hinde, der smitter af på alt.

Vores søn er glad for solsprayen, for han er ikke så stor fan af at blive smurt ind, men når jeg giver ham lidt solcreme i hans egne hænder, lykkes det at få smurt det ud i hans ansigt. Min ældste datter smører altid solcreme i ansigtet inden hun skal i skole, da hun godt ved, at solen stadig kan skade
ved overskyet vejr, siger Rikke.

Undgå solskader i ansigtet

Apotekets solcreme

Malene Fisker – Alle i vores husstand bruger solcreme, selv vores franske bulldog Mona får lidt solcreme på de store stritører. Jeg bruger selv solcreme hver dag året rundt. Jeg har desværre fået nogle grimme pigmentskader, så jeg passer ekstra på huden i ansigtet og bruger en decideret ansigtssolcreme, og Apotekets er supernem at smøre ud og så trænger den hurtigt ind i huden, så den ikke fedter.

Vores to drenge elsker at plaske i vand, så det er også meget relevant for os, at solsprayen er vandfast, og så har den en ret lækker og let konsistens. Drengene synes, at det er sjovt at bruge solsprayen, så alle hjælper til, når vi skal ud ad døren. Solprodukterne er i en god størrelse, og kan nemt komme med i tasken, fortæller Malene.

Solcreme i ansigtet mindsker risikoen for rynker

Sollys er en af de vigtigste ydre årsager til rynker. Både UVA-stråler og UVB-stråler fra solen giver forandringer i underhuden, som med tiden fører til, at huden bliver tyndere. Du kan forebygge rynker ved konsekvent at anvende creme med solfaktor.
Kilde: Sundhed.dk

Læs mere om her på deres hjemmeside: www.apotekets.dk

Se flere af vores test af apotekets produkter her: bornogfritid.dk/vi-har-testet-lusemiddel-fra-apotekets/