Smukke bryster

Nedenstående er heldigvis betinget af smag og behag og sikkert er det, at det er kvinden selv, der skal være glad og tilfreds med sin krop. Det er mange heldigvis også, og de der ikke er, har ofte mulighed for at få korrigeret, hvad der nu en gang spænder ben for selvtilfredsheden.

Af Henriette Rosenthal

Når man har født og ammet et eller flere børn, ændrer kroppen sig. Brysterne mister fylde og kan komme til at hænge slapt. Man kan også fra naturens side have meget små, eller asymmetriske bryster. Det kan man få korrigeret med brystkirurgi og implantater.

Jens Jørgen Elberg, er tidligere overlæge på Rigshospitalet og har arbejdet med plastikkirurgi i 26 år. Han er ligeledes stifter af privatklinikken, Amalieklinikken, hvor han foretager ca. 400 brystoperationer med implantater om året. Her benytter han Mentor implantater, og har derfor stor erfaring både i brystkirurgi og brug af implantaterne.

Bedste resultater

Et brystimplantat består af en silikonegel omgivet af en tyk, elastisk skal af silikone. Implantaterne kan være runde eller anatomiske. Når man vurderer hvilke implantater der er bedst egnede, er det ud fra kvindens anatomi, hvor meget fedt- og kirtelvæv, der er i brystet, hendes hudkvalitet og evt. hudoverskud på brystet, og selvfølgelig også kvindens ønske om udseende efterfølgende.

På Amalieklinikken bruger Jens Jørgen cirka 40 % anatomiske og 60 % runde implantater. Hvis klienten har små, men pæne harmoniske bryster, er et rundt implantat ofte det som giver den rigtige fylde og facon. Det handler om at have muligheden for at skabe de rigtige dimensioner på brysterne, og det har han mulighed for, fordi han kan arbejde med begge typer implantater.

─ Klienterne til brystoperationer findes ligesom i to grupper, der adskiller sig lidt fra hinanden. Den ene grupper er de relativt unge, som befinder sig et sted i 20’erne og først i 30’erne, som generelt har små bryster.

Den anden gruppe er dem der er blevet mødre, som er nået op i anden halvdel af 30’erne, 40’erne og nogle gange 50’erne som siger, at nu har de fået de børn, som de ønsker sig, og nu skal formen på brysterne rettes op igen. Nogle af disse kvinder har gået og puslet med tanken mellem 10 og 15 år, før de kommer her og siger, at nu skal det altså være.

Når jeg vælger at arbejde med Mentor brystimplantater, er det fordi de har en omfattende videnskabelig dokumentation for deres sikkerhed og et meget stort udvalg af forskellige former og størrelser. Vi gør altid enormt meget ud af at have alle valgmuligheder, for at lave det perfekte resultat, og det har vi når vi arbejder med Mentor implantater.

De har et utroligt stort sortiment. Det giver mig mange muligheder, når jeg laver brystkirurgi, og det sikrer det flotteste resultat. Det gælder især for den lidt ældre gruppe af klienter, der har født. Hvis kvinden har slappe bryster efter amning, kan man lave fyldige, naturlige bryster ved at bruge de anatomiske implantater. Hvis jeg kun havde runde implantater til rådighed, ville det kræve, at jeg også udførte et brystløft. Det giver væsentligt flere ar.

Derudover er producenten bag Mentor brystimplantater så sikker på kvaliteten, at de i 2017 udvidede garantien yderligere for kvinder der er opereret efter den dato, så hvis implantatet går i stykker, får man to nye, fortæller Jens Jørgen. Amalieklinikken beholder altid deres klienter til næste dag, for at være sikre på, at de har fået en god smertebehandling og at blødningskomplikationer kan håndteres uden stort ubehag for klienterne samt at alt i øvrigt er ligesom det skal være.