Smart fodtøj til børn

Fodtøj til børn skal sidde godt på foden og kunne holde til at blive brugt ”hårdt”.

Af Henriette Rosenthal

Gennem hele året har vi, sammen med en række testfamilier, kigget nærmere på børnefodtøj fra Viking Footwear, der siden 1920 har skabt fodtøj, som er både smart og funktionelt. De laver alt fra sandaler til varme vinterstøvler og alt derimellem.

Godt fodtøj sikre tørre varme fødder

På denne årstid er Viking Footwear termogummistøvler et hit. Dem prøvede Trine V. Jeppesens datter på fire år.
− Termogummistøvlerne er blevet testet i regn, blæst og vandpytter. De lever fuldt ud op til alt, hvad vi forventede, da vi modtog støvlerne. Disse termogummistøvler er førstevalget, hver gang vi skal ud ad døren. Den smarte lukning med snøre gør, at de sidder tæt på benet, så sokker og fødder ikke bliver våde af regnvandet. De sidder tæt om fødderne, så de er gode at hoppe i vandpytter med, siger Trine.

Maria Pedersen er mor til Eigil på tre og Ida på seks år,

Familien kiggede nærmere på gummistøvler og termogummistøvler.
– Pasformen er fantastisk på mine børns fødder. Vi elsker, at der også er for i gummistøvlerne, og at de holder vandet ude, mens de holder fødderne dejligt varme. De er dejlig bløde at have på, og ungerne vil næsten ikke tage dem af igen. Gummistøvlernes grønne og gule farver er bare skønne, og man bliver helt glad af at se på dem. Stod det til ungerne, så tog de dem aldrig af igen, fortæller Maria.

Cecilie Bruun har en datter på tre år, som har krudt bagi

Behageligt fodtøj fra viking footwear

Hun er først på legepladsen i vuggestuen. Hun elsker sandkassen og rutsjebanen, og hvis man er så heldig, at der er den mindste vandpyt, skal intet forhindre hende i at hoppe i den.
– De er supergode, med en tyk bund så de er lidt varmere end andre, fordi man kommer væk fra den kolde jord, og generelt føles de også noget kraftigere end andre gummistøvler. De har et sjovt design som Ellie elsker, og så elsker hun, at hun kan tage dem på og af selv. De sidder rigtig godt på foden. Ellies fod er smal, og en klassisk gummistøvle kan derfor være lidt løs og svær at gå i. Vi er vilde med dem, siger Cecilie.

Oscar på fire og Bertram på seks år prøvede ”overgangssko” fra Viking Footwear og var vilde med dem.

holdbart fodtøj fra viking

– Bertram synes, at skoene føles gode at have på og at de sidder godt fast, også når han klatrer i træer. Oscar er også meget tilfreds og synes, at det er ”hurtigløbersko”. Skoene har en god pasform og sidder godt på mine drenges fødder. De er nemme for børnene selv at tage på, fordi de holder formen, og så er der en strop bagpå, som gør det nemt for barnet selv at tage skoene på, uden at klemme fingeren ved hælen, fortæller drengenes mor Maria Deis.

Du kan læse mere om viking og deres behagelige fodtøj på deres hjemmeside her: www.vikingfootwear.com eller læse flere af vores test her: www.bornogfritid.dk/vi-har-testet-fodtoej-til-efteraaret-fra-viking-footwear/