Skolen er startet – og lusene har ikke holdt ferie, nærmest tværtimod

”Vi har opdaget lus på et barn i klassen i dag, husk at tjekke dit barn inden han/hun møder i skole i morgen”… Den besked har vi vist alle klikket ind på i Skoleintra, og vi er mange, der får kløende hovedbund lige så snart vi læser ordet LUS.

Af Bonnie Jensen

De kærligste børn omkring os, er desværre ofte dem, der ender med at blive smittet med lus, for det kræver tæt hovedkontakt at få dem med hjem. De kan hverken flyve eller hoppe. Kun kravle. De smitter simpelthen ved at kravle fra ét hår til et andet, og derfor er det typisk børn, der smitter hinanden under leg – for derefter at have dem med hjem til resten af familien. Og så starter balladen.

Derfor er det en god idé, altid at have et lille nødlager af lusemidler liggende derhjemme. Det passer nemlig ofte med at mor eller far lige skal ind på Skoleintra og kigge om aftenen (efter butikkernes lukketid), og så er det jo rart, at kunne kæmme og evt. afluse ungernes hoveder med det samme. Vi har sammen med et par familier prøvet et udvalg af lusemidler fra Hedrin, og her kan du læse, hvad de synes.

Kom bag på mig at det er så nemt at bruge

– Det er mest min datter Nicoline, der plejer at blive ramt, da hun godt kan lide at kramme. Gudskelov plejer der at gå noget tid imellem de ubudne gæster, og jeg får desværre ikke så tit kæmmet hendes hår, da det er tykt og langt, fortæller mor Kirstine Humble.

– Der er en regel i skolen, og det er, at hvis vi opdager lus i børnenes hår, så er det vigtigt at vi kontakter skolen. Så kan de skrive ud til de andre forældre, at der er lus på besøg, så de kan blive bekæmpet. Derfor ville jeg gerne være med til at prøve produkterne fra Hedrin med mine børn, for at se om der var et eller flere produkter, som ville være nemmere for os at bruge, end det vi plejer at bruge. Normalt bruger vi Hedrin Once, og det virker som det skal, men det er ikke nemt at bruge i tykt og krøllet samt langt hår.

– Nicoline fik lov at prøve Protect & Go spray, og ja, lad mig sige det sådan, hun hader at få behandlet sit hår. Men da vi var færdige, sagde hun, at hun var helt vild med det, og at hun gerne ville bruge det hele tiden, fordi hendes hår kunne redes uden problemer. Treat & Go Mousse, som Mathias prøvede, var som en leg, og han nød at han kunne være med til at påføre det. Så det er et produkt, som jeg gerne vil anbefale til de familier, hvor børnene gerne vil hjælpe til selv.

– Det er aldrig sjovt at få lus, og det er for børn ofte lige så ubehageligt at skulle behandles. Men hold nu op – det kom bag på mig, hvor nemme de to produkter er at bruge. Jeg vil helt klart bruge dem igen, slutter hun.

Giver tryghed at produkterne er kemifri og er allergimærkede

– Jeg tjekker pigerne ugentlig for lus, og jeg kunne aldrig finde på at sende dem i skole uden de var lusefri, fortæller mor Heidi Rasmussen.

– Vi har desværre tilbagevendende luseproblemer, og her plejer vi at bruge Hedrin all in One Shampoo. Der er naturligvis billigere alternativer, men sikkerheden i at både æg og lus er væk, vægter jeg højere, end prisen. Jeg synes at det er rart, at produkterne kommer uden parfume, da processen i forvejen er udfordrende, og hvis duften pludselig også generer mine piger, kan de ikke sidde stille, men skal bare have det ud. Det er trygt for mig at vide, at produkterne er kemifri og er allergimærkede. Det kræver dog lidt øvelse med Hedrin Once at undgå olieret hår, men det er hurtigt ude efter nogle gange, hvis man husker at vaske det tørre hår. Moussen er til gengæld genial, ligesom sprayen er. De er gode at bruge i farten, og gode når man som os, har tre piger og en meget travl hverdag med sportsaktiviteter, fuldtidsjobs, klub, fritter og venindeaftaler.

– Vi bruger kun Hedrin hjemme hos os, og anbefaler det klart til familien, som ønsker en så effektiv behandling, at første gang man behandler mod lus, er eneste gang.

hedrin produkter

Alle de produkter familierne har testet fra Hedrin er:

✱ Allergicertificeret af AllergyCertified – som de eneste lusemidler på markedet.
✱ Klinisk afprøvet, og deres effekt er videnskabeligt dokumenteret.
✱ Så hudvenlige, at de også kan bruges af gravide, ammende og børn helt ned til seks måneder.

Hedrin Treat & Go®

En ikke-fedtende mousse, der er skræddersyet til jer, der er på vej ud ad døren eller i seng. Den fordeles nemt i håret og vaskes ud inden for et døgn uden brug af shampoo.

Hedrin® Original

Velegnet til dem med kraftigt og kruset hår. Opløsningen gnides nemt ind i håret, og kan vaskes ud efter en time.

Hedrin All in One Shampoo®

Perfekt til jer, der vil nøjes med en enkelt hårvask, og så skal produktet kun sidde i håret i 5 minutter.

Hedrin® Once

En effektiv gel til jer, der vil nøjes med én behandling, der kan vaskes ud efter bare 15 minutter.

Hedrin Protect & Go®

Spray, der er god til jer, der vil forebygge og dermed undgå lus. Kan sid