Salat med sommerkål.
Personer: 4
1 spidskål i fire stykker
1 fennikel i tynde skiver
1 bakke ærter bælgede
2 gulerødder skåret i halve
12 cherrytomater
4 asparges
8 radiser i tynde skiver
Pebercreme
6 spsk. skyr (alternativt rygeost)
saft fra 1 lime
1 tsk. hvid balsamico/alm. balsamico
lidt salt masser af friskkværnet peber
Salatmarinade
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
saften fra 1 citron
salt og peber
Pynt
kørvel
brøndkarse
Tilberedning
Rør pebercremen godt sammen og stil den køligt, mens salaten tilberedes. Spidskålen skæres ud i 4 stykker og blancheres sammen med gulerødderne, i kogende vand i 5 minutter. Det hele tages op og hældes over med koldt vand til kålen og gulerødderne er afkølede. Smør pebercreme i bunden af 4 tallerkener. Vend spidskål og gulerødder sammen med fennikel, ærter, cherrytomater, asparges og radiser i salatmarinaden og anret nu grøntsagerne på de 4 tallerkener. Pynt med krydderurter.
Serveres straks.