Sådan beskytter du din hud bedst muligt i solen

Det kan være svært at vælge imellem de mange forskellige solcremer, der står på hylderne. Men læs med her, og bliv lidt klogere på solbeskyttelse.

Af Bonnie Jensen

Et godt råd er, at undgå produkter med parfume og unødvendige tilsætningsstoffer, når man gerne vil vælge tryg solbeskyttelse til familien.
For at gøre valget lidt nemmere, kan man kigge efter de officielt anerkendte miljømærker som sikkerhed for, at produktet tager hensyn til både vores sundhed og vores miljø. Men man skal også være opmærksom på at bruge produktet rigtigt.

Hvor meget solcreme skal man bruge?

Vi er mange, der føler os mest trygge ved at vælge den højst mulige solfaktor, når vi køber solcreme. Men det kan være en falsk tryghed, for hvis vi ikke doserer solcremen rigtigt, kan vi ikke være sikre på at opnå den forventede beskyttelse. Og mange bruger for lidt solcreme.
For at opnå den solbeskyttelsesfaktor, der står på produktet, skal der bruges en hel håndfuld til hele kroppen. Brug en voksenhåndfuld svarende til ca. 40 ml til en voksen, og en barnehåndfuld svarende til ca. 20 ml til et barn.

For at være sikker på, at hele kroppen bliver ensartet beskyttet, er det en god idé, at fordele solcremen jævnt i små klatter på huden, inden den smøres ind. Og for at sikre optimal beskyttelse, og minimere risikoen for, at solcremen smitter af på tøjet, skal den smøres på 20 minutter før man går ud i solen.

Milde og skånsomme solprodukter

Apotekets er apotekernes eget mærke, og alle produkterne i Apotekets solserie er uden parfume – og både Svanemærkede og Asthma Allergy Nordiccertificerede. Serien dækker alt, hvad familien har brug for – lige fra faktor 15 og op til faktor 50+. Og med sollotion i både tuber og pumpeflasker, solspray, praktiske solstifter og rejsestørrelser, som er lige til at have med i tasken, er der noget for ethvert temperament – også aftersun til at pleje og køle huden efter en dag i solen.

Emballagen er miljøvenlig, da den er lavet af min. 50% genanvendt plast, indholdet er 100% vegansk, og altså uden animalske indholdsstoffer. Vi har fået lov til at lade et par familier teste udvalgte produkter fra Apotekets solserie, og dette kan du læse meget mere om i næste udgave.

5 gode råd til at beskytte dit barn i solen

  • Lad ikke børn under 1 år være i direkte sol
  • Gå indenfor, eller søg skygge midt på dagen, når solen er stærkest
  • Giv barnet solhat/kasket og let tøj på
  • Smør solcreme på de hudområder, som ikke er dækket af tøj
  • Smør mere solcreme på i løbet af dagen, især hvis barnet sveder meget – og altid efter en svømmetur.