Personer: 4
4 stk. flåede rødtunger
125 g smør
4 spsk. vindruekerneolie
Salt og peber
800 g kartofler
Smørsauce tilbehør
200 g smør til bruning
200 g cashewnødder
10 soltørrede tomater i skiver
Skal og saft fra 1 citron
400 g friske ærter bælgede eller frosne
Tilberedning
Ærterne bælges. Kartoflerne skrubbes. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter.
Klip siderne af rødtungerne og rens dem for blod. Skær et lille snit foroven i fisken, så den ikke bøjer under stegning. Varm en pande op og tilsæt smør og vindruekerneolie. Krydr rødtungerne på begge sider med salt og peber og steg dem 3 minutter på hver side på en varm pande. Husk at hælde fedtstof hen over fisken under stegning med en spiseske. Imens tilberedes tilbehøret. Smelt smørret ved høj varme og lad det bruse op. Skru ned og tilsæt cashewnødder samt soltørrede tomater. Tilsæt ærter samt revet skal og saft fra citronen. Anret fisken sammen med de nykogte kartofler og smørsaucen.
Servér straks.