Rødtunge med nye kartofler samt brunet smørsauce

Personer: 4

4 stk. flåede rødtunger

125 g smør

4 spsk. vindruekerneolie

Salt og peber

800 g kartofler

 

Smørsauce tilbehør

200 g smør til bruning

200 g cashewnødder

10 soltørrede tomater i skiver

Skal og saft fra 1 citron

400 g friske ærter bælgede eller frosne

Tilberedning

Ærterne bælges. Kartoflerne skrubbes. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12-15 minutter.

Klip siderne af rødtungerne og rens dem for blod. Skær et lille snit foroven i fisken, så den ikke bøjer under stegning. Varm en pande op og tilsæt smør og vindruekerneolie. Krydr rødtungerne på begge sider med salt og peber og steg dem 3 minutter på hver side på en varm pande. Husk at hælde fedtstof hen over fisken under stegning med en spiseske. Imens tilberedes tilbehøret. Smelt smørret ved høj varme og lad det bruse op. Skru ned og tilsæt cashewnødder samt soltørrede tomater. Tilsæt ærter samt revet skal og saft fra citronen. Anret fisken sammen med de nykogte kartofler og smørsaucen.

Servér straks.