Rodfrugtchips med grønærtecreme

69

(Annonce)Chips

Dette skal du bruge:

1 stk. sød kartoffel

1 stor pastinak

1 stor persillerod

1 stor gulerod

Solsikkeolie

Fint salt

Dette grej skal du bruge:

Et mandolinjern (Japansk rivejern, der er velegnet til tynde skiver) eller lignende. En skål, urtekniv og varmluftovn.

Rens rodfrugterne og skyl dem i koldt vand. Dup dem herefter tørre i et tørt viskestykke. (Lad gerne skrællen sidde på). Skær herefter rodfrugterne i skiver på ca. 1,5 mm i tykkelsen. OBS: Skær dem på den lange led. Det giver en langt større fylde i skålen ved servering. Vend skiverne i en skål med 1 spsk. olie og fordel dem ud på bageplader – belagt med bagepapir.

Sæt pladerne i ovnen på 110 grader i 15 minutter. Der vil helt naturligt opstå en del fugt i ovnrummet, åbn derfor ovnen og tør ovnlågen med køkkenrulle. Skru nu ovnen ned på 80 grader og lad den køre i ca. 2 timer.

Når rødderne er helt tørre, tages de ud af ovnen og køler helt af inden de pakkes i en lufttæt beholder.

OBS: Man kan med fordel sætte en lille ting i klemme i lågen så mere damp slipper ud.

Grønærtecreme

Dette skal du bruge:

1 pose fine frosne ærter

1 lille bæger creme fraiche 9 % (eller rygeost 10 % uden kommen)

1/2 citron

salt og peber

Dette grej skal du bruge:

En lille gryde med vand, en kraftig stavblender med glas til og en citronpresser.

Sådan gør du:

Kog gryden med vand op og lad ærterne koge heri i 1 min. Sigt ærterne fra og kom dem op i blenderglasset. Tilsæt 1 spsk. creme fraiche eller rygeost, citronsaft, salt og peber. Giv det hele en tur med stavblenderen og smag efterfølgende til med mere citron og evt. salt og peber.

OBS! Pas på med mængden af creme fraiche, cremen kan nemt blive for tynd.

Ved servering hældes cremen op i en skål. Chipsene krydderes med fint salt og lægges ligeledes i en skål, og så er du klar til at servere en sund og farverig snack, der også funker fantastisk i madpakken.