Rene bisser og tandbørster i seje farver

Tænderne skal børstes. To gange dagligt, morgen og aften. Punktum. Det er ikke til diskussion, hvilket det så alligevel er i mange børnefamilier. En blød tandbørste, som barnet selv kan håndtere, gør tandbørstningsritualet lettere.

Af Henriette Rosenthal

Karina Nordbo Nielsen har i mere end 15 år arbejdet som tandplejer og er ansat i Assens Kommunale Tandpleje, hvor hun møder mange børn, der skal have et tandlægetjek og vejledning i at holde tænderne rene og sunde. Hun er meget tilfreds med, at hårde tandbørster er så godt som ude af billedet og er blevet afløst af medium og bløde af slagsen.

” – Prøv at forestille dig, at du fejer et fortov med en hård kost”

Der vil altid ligge masser af det fine snavs tilbage i rillerne mellem fliserne, når du er færdig. Sådan er det også, når du børster tænder med en hård tandbørste. Du kommer ikke ind i mellemrummene, så selv om du synes, at du har børstet tænder, er de ikke nødvendigvis rene.

Derfor vil jeg altid anbefale medium eller bløde tandbørster med tætte børster. Det giver færre slidskader på tænderne og er langt bedre for tandkødet, som i virkeligheden ”sladrer” ret effektivt om mundhygiejnen. På mit arbejde ser jeg nogle gange børn, der godt nok har rene tænder, når de kommer hen til os, men som har irriteret tandkød, der afslører, at det er en ”her og nu” tandbørstning, som giver de rene tænder.

Hvis man børster tænderne grundigt med en blød tandbørste hver dag – på den rigtige måde – bliver tandkødet også holdt rent og sundt. – Min erfaring er, at det er ikke alle børn, der er lige vilde med at få børstet tænder. Et lille trick er, at starte et forskelligt sted i munden, hver gang man hjælper barnet med at tandbørstningen. På den måde kommer man alle tænderne grundigere igennem, end hvis man starter samme sted hver gang, fortæller Karina.

Curaprox tandbørster i farver

Tandbørster i farver der pynter på badeværelset

Tandbørsterne fra Curaprox adskiller sig fuldstændigt fra andre, ved at have børster, der i stedet for nylon, er fremstillet af Curen filamenter, som er bløde fibre, der er mange gange tyndere end nylon. Det betyder, at hver tandbørste har isat mange tusinde af disse spinkle, bløde fibre, som rengør tænder og gummer skånsomt, så man undgår slid på tænder og tandkød. Skaftet er formet, så det er let at holde om – også for små børnehænder.