Putteritual

Putteritual

Når barnet skal puttes er det en god idé at skabe et hyggeligt putteritual, for så ved både barn og voksen, at her starter indflyvningen til en hyggelig stund.

Start med at skrubbe dagens støv og snavs af, og giv barnet et dejligt aftenbad, hvor hårvask og sorte negle fikses i en rolig og hyggelige atmosfære. Når barnet er frotteret og puttet i nattøjet, er det læsetid. Lad barnet vælge en bog, og bliv ikke overrasket hvis det er den samme bog der vælges aften efter aften. Børn finder ofte en yndlingsbog, og elsker ganske enkelt gentagelser. Når bogen er læst, dæmpes eller slukkes lyset. Hvis barnet bliver ked af det når du forlader værelset, så prøv at lave en rimelig aftale om at sidde hos barnet, men prøv også at formidle at det er ok at ligge i sin seng og være på vej til at sove, og at det godt kan tage lidt tid at falde i søvn.

Nogle forældre er lidt hurtige til at sige – Så kommer du i seng! – når barnet er utidigt, men det er verdens dårligste idé, hvis man efterfølgende vil gøre sig håb om hyggelige puttestunder.