Denne lækre pavlova kan du servere til alle lejligheder, både til weekendens hygge, når I får gæster og til fødselsdagsfesten. En nem og lækker dessert…

Opskriften er til 8 portioner
Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl. Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Maizenamel
1 tsk. æblecidereddike
Hindbærcurd
250 g. hindbær
1 æg
1 1/4 dl. Dansukker Syltesukker
25 g. blødt smør
Pynt
3 dl. piskefløde
Friske hindbær
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter. Rør maizena og æblecidereddike i. Kom pavlovaen på en bageplade med bagepapir og spred den ud. Bages i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være sej i midten. Sluk for ovnen, og lad bagepladen blive stående.
Sådan laver du hindbærcurden:
Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.
Til sidst pisker du fløden til et luftigt skum. Læg pavlovaen på et fad, og kom flødeskum på. Fordel hindbærcurden hen over, og kom friske bær på.
Opskriften er set hos Dansukker