Påskeferie på budget

Påskeferien er et skønt pusterum i en travl hverdag. Nogle benytter lejligheden til, at stikke af til varme lande, andre søger mod kulde og et par dag på ski. Nu er det jo ikke alle der har plads i budgettet eller lyst til at rejse. Til dem kommer her forslag til udflugter, som ikke behøver at vælte budgettet.

 

 

Naturlegepladser – en oplagt påskeferieaktivitet

Ovenpå en bedre påskefrokost, har alle brug for at røre sig lidt. Og hvorfor ikke lege imens?

Spredt over hele landet har Naturstyrelsen lavet store som små naturlegepladser. De ligger ofte i tilknytning til en skov og har legeredskaber af træstammer, tov, jord og vand.

De 50 naturlegepladser er fordelt på 20 statsskovdistrikter – og der vil komme flere i de kommende år.

Naturlegepladserne er selvfølgelig indrettet forskelligt. Naturlegepladsen på Gåsingebjerg ved Svanninge Bakker er f.eks. indrettet med forskellige legeredskaber for store og små børn. Legeredskaberne er naturligvis bygget af naturmaterialer. Her er også en bålpladser, steder hvor børnene kan bygge huler, en shelter og en lejrplads for vandrende.

 

Kender du Hr. Skæg?

Ham kan du møde på Bakken i Klampenborg mandag den 28. marts kl. 14.00 på Friluftsscenen.

Her leverer Hr. Skæg, alias, Mikkel Lomborg, sit veloplagte show. Og det er helt gratis for hele familien i påskeferien

 

Gå på opdagelse på Frilandsmuseet

I Kgs. Lyngby lidt nord for København kan man opleve en svunden tid. Entréen er ganske gratis.

Frilandsmuseet holder åbent 5 påskedage fra skærtorsdag den 24. marts til anden påskedag den 28. marts kl. 10-16 2016.

Frilandsmuseets køkkenlaug har travlt i herregårdens køkken. De fremtryller forskellige retter hver dag i påsken, som det var almindeligt i 17- og 1800-tallet. Skærtorsdag stod menuen på nikål som bestod af ni forskellige slags grønt, noget af det kål, men ellers måtte man bruge hvad der var kommet frem. f.eks. skvalderkål og brændenælder. Langfredag var sorgens dag og den blev markeret ved at servere rugmelsgrød. Lørdag var en travl dag og blev kaldt stumpelørdag, da den var alt for kort til at det man skulle nå, bl.a. tøjvask og rengøring. Dagen kunne sluttes af med skidne æg. Resten af påsken stod også på ægge-mad, f.eks. æggekage, og lam var også en vigtig del af påskens festmad.

Tag forbi og få hele historien om påskemaden og smag på sagerne.

Børnene skal huske at tage en findeleg ved indgangene og gå på jagt efter påske- og forårstegn. Der er præmier til de dygtige og heldige vindere.

 

Tag på udflugt til Stige Ø ved Odense

Stige Ø er et rekreativt, bynært område, der byder på mange oplevelser.

Legebasen er et meget børnevenligt område, hvor man kan lege i sand, spille stangtennis, hoppe rundt på de mange kunstige kupler og meget andet. Rundt om Legebasen ligger en række små runde hatbakker, som også egner sig godt til børn. Om sommeren bliver der lagt grønne kunststofbaner ud på bakkerne, så man også kan kælke på dem.

  • en bruges ofte af mountainbikere, som har to specialindrettede cykelbaner til rådighed: En 3,5 km lang bane, der snor sig igennem landskabet og en særlig dirtjumpbane, hvor man kan lave vilde stunts på cyklen. Dertil kommer en asfaltsti, hvor man både kan cykle og stå på rulleskøjter eller skateboard.

Nær Legebasen og to steder på den sydlige del af øen er der bålpladser. Her er du velkommen til at lave bål og bruge det udlagte brænde.

Ved indkørslen til Stige Ø ligger der en grillhytte med en stor grill i midten og plads til 30-40 mennesker under tag.

Drikkevand kan hentes ved grillhytten eller vandposten nær Legebasen. Der er ikke drikkevand ved toiletterne.

 

 Vild påskeferie på Naturhistorisk Museum i Aarhus

Oplev en forrygende ferier på museet. Uanset om solen skinner, bladene blæser eller frosten fryser fingrene, har Naturhistorisk Museum masser af spændende, sjove og lærerige aktiviteter for børn og deres voksne.

Fra lørdag d. 19. marts gælder det påskeferien.