800 g torskeloins, 2 dl fiskefond, 2 dl hvidvin, ½ bundt timian, 1/2 bundt dild, smør til pensling,Salt og peber.
Tilberedning:
Skær hoved, hale og finner af torsken som puttes i en gryde og dækkes med vand.
Hak løg groft, skær porrer, persillerod og pastinak i skiver, og pres saft fra citron. Tilsæt sammen med de øvrige ingredienser og bring gryden i kog. Fjern skummet med en ske. Skru ned for blusset så fonden simrer i ca. 20 min. Stilles herefter til side og lad det stå og hvile en time. Si fonden. Der går ca. en liter fond til 6 personer.
Torskeloins lægges i et smørsmurt ildfast fad eller bradepande sammen med hvidvin og fiskefond. Pensl torskeloins med smeltet smør, salt og peber, timiankviste og dildkviste og læg folie hen over fadet. Der skal hældes væske hen over torsken jævnligt ellers bliver der kun smag på den ene side. Torsken skal i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. Pak fadet ind i folie og stil det lunt ved komfuret, mens du laver saucen.
Torsken anrettes på et fad, overhældes med fond, så torsken holder sig varm. Sæt torsken på bordet og alt tilbehøret i skåle rundt om fadet med torsk og så er menuen klar!.