Nyeste smartwatch til børn

Det giver en kæmpe tryghed når dit barn har sit smartwatch på, for så kan I ringe og skrive sammen fra telefonen i uret, samtidigt
med at du via urets GPS altid kan se hvor dit barn befinder sig.

Af Bonnie Jensen

Vi søgte et par børn der gerne ville teste Xplora´s X5 Play, som det nyeste smartwatch hedder, og de er vilde med det. XPLORA er nu lanceret i sin femte og endnu bedre udgave, X5 Play.

Opsætningen er supernem og funktionerne så ligetil, at selv små børn hurtigt fanger fidusen. Nu kan barnet tage flotte billeder eller video og sætte deres eget præg på uret ved at vælge sin egen baggrund med deres favoritter. Man tilknytter barnets X5 til en forældrestyret app, og så kan man indstille uret, så det passer præcist til hvert enkelt barn.

Xplora´s X5 Play ER MED KIDS TOUR RUNDT I DANMARK HEN OVER SOMMEREN. HER KAN DU BESØGE DERES STAND OG OPLEVE DET SPLINTERNYE X5 PLAY LIVE – OG MEGET, MEGET MERE.

Laila Birch Memborgs søn Tristan på seks år har testet Xplora´s X5 Play

dreng på skateboard bane med Xplora´s X5 Play på armen

Tristan skal starte I skole her efter sommerferien, og jeg synes, at det at der er GPS i uret er så betryggende, især når han skal starte i skole, og er det ikke alle mødres behov, at vide hvor deres børn er og om de har det godt? Det er det i hvert fald for mig.

GPS og tryg zone

– Som forælder kan man justere hvor meget uret skal kunne, og hvilke funktioner, der skal bruges. Her har jeg slået de trygge zoner og GPS til, så jeg kan holde øje med, hvor han færdes. Jeg bliver informeret hver gang, han forlader en “tryg zone”.

– Jeg synes, at uret har et flot og stilet look. Jeg troede faktisk, det var større, inden jeg rent faktisk fik det i hånden. Men det passer så fint til Tristans arm, og jeg synes, det er fint, at remmen er i silikone, så det er behageligt at have på. Tristan selv synes uret er mega sejt, og det bliver vist frem til alle hans venner og familiemedlemmer, og han viser hvad det kan og de får lov at prøve det.

Kan ringe og sige godnat

dreng med xplora ur på skateboard rampe

– Noget af det første, der skete efter han havde fået sit nye ur, var at han sneg sig tidligt op næste morgen og ringede til mig. Han er vild med at man kan ringe fra uret, så kan han ringe og sige godnat til sin far, når han ikke sover hjemme. Han har også præsteret at ringe til mig, for at sige, at der skal ananas på pizzaen.

Kameraet i uret er blevet brugt flittigt til både at filme og tage billeder, og han synes, det er meget sjovt, at sende optagelserne til os. Skridttælleren holder vi også jævnlig øje med, for at se om skridtene bliver gået, og det giver også ’blod på tanden’ til at komme ud at få rørt sig, og det er jo ikke en dårlig sidegevinst.

– Jeg havde aldrig selv troet, at et ur kunne være så meget til glæde for en dreng på seks år. Han synes det er en af de bedste gaver han har fået.

Maria Koldings datter Isabella på fem år har testet

Min datter Isabella er lige startet i førskole, og hun leger ofte udenfor, lige i nærheden af hvor vi bor. Jeg synes, at det er en kæmpe tryghed, at jeg kan se, hvor Isabella befinder sig. Så hun kan godt lege i nærområdet, uden at jeg konstant er med hende. Hun synes selv, at hendes nye ur er fantastisk. Hun har længe været meget interesseret i mit ur, der har skridttæller og lige præcis
den funktion, bliver næsten brugt lige så meget som opkaldsfunktionen. Der er gået helt konkurrence i, hvem af os der får gået flest skridt.

“Wow mor, se lige hvor mange skridt jeg har gået. Mor, jeg vil gerne lige hjælpe dig med at tage ud af bordet, så får jeg nemlig gået flere skridt”.

Fantastisk alternativ til en rigtig telefon

pige med Xplora´s X5 Play ur på armen

– Ringefunktionen har hun også brugt flittigt. Vi, hendes forældre, bedsteforældre og moster, får mange opkald dagligt, hvilket er til stor fornøjelse for alle. Hun elsker at sende smileyer, billeder og talebeskeder. Faktisk har hun længe plaget om en telefon, bare for at kunne sende smileyer. Billeder får hun også taget en masse af, som også bliver sendt afsted til forældre og bedsteforældre.

Her synes jeg at dette ur er et fantastisk alternativ til en rigtig telefon, og det, at der er billeder på uret sammen med telefonnummeret, synes hun virkelig er smart, så ved hun hvem hun kan ringe til, uden at skulle kende nummeret.

Vi øver klokken

Rent læringsmæssigt er der mange gode funktioner ved uret. Vi øver klokken, og her er det smart at have uret på hånden hele tiden. Det gør at hun selv kommer og spørger hvad klokken er, og at vi får det øvet mere, selv i en travl hverdag. Isabella er ovenud lykkelig for sit nye Xplora ur, hun har svævet på en lyserød sky siden hun har fået det. Det kommer på som det første om morgen og af som det sidste om aftenen.

Læs mere om Xplora´s X5 Play her på deres hjemmeside: www.xplora.dk

Du finder flere af vores Xplora test her: www.bornogfritid.dk/xplora