Så røg den udenlandsrejse. Vi har ikke prøvet det før. At holde sommerferie i en Coronatid. Men faktum er, at vi i skrivende stund endnu ikke er klar over, hvordan sommerferien kommer til forme sig. Må vi rejse til udlandet? Og har vi overhovedet lyst til det, selv om vi må? Et forsigtigt gæt fra Børn & Fritids redaktion er, at mange familier vælger at omlægge udenlandsrejsen til en ferie i Danmark.
Her får du vores forslag til sommerferie i Danmark. Da vi ikke har en krystalkugle, der kan afsløre Coronasituationens udvikling, må vi selvfølgelig tage forbehold for regeringens og Sundhedsstyrelsens anvisninger.
Af Henriette Rosenthal
Cykelferie
Der er mange muligheder for en cykelferie i Danmark. Der er langtursruter for dem, der går seriøst til værks og et hav af kortere „oplevelsesruter“ der er velegnet til familier. I Danmark findes der et unikt netværk af cykelruter på 3.500 km, som består af 11 nationale cykelruter. Disse stier forbinder alle dele af landet fra syd til nord og fra øst til vest. I finder dem på Visitdenmark.dk. Husk at børn ikke nødvendigvis kan klare at cykle så lange strækninger som voksne. For at det skal være en fornøjelse, er det en god idé at forventningsafstemme med hele familien. Skab overblik, også for familiens yngste, ved at tegne ruten på et kort. Så kan man se hvor langt man er nået, og hvad man kan glæde sig til at opleve dagen efter.
Lej et sommerhus
Der findes masser af dejlige sommerhuse til leje i Danmark. Så måske er det nu, vi får chancen for at hygge og lege med børnene i en dejlig sommerhushave. Det er altid hyggeligt at fyre op i grillen og pakke sig i et tæppe på terrassen i de lyse sommeraftener. I mange sommerhuse som lejes ud, er der spil, men måske er det en idé at pakke bold, stangtennis og kongespil, hvis der er plads til det i bagagerummet.
Hotel
Nogle hoteller har valgt, at man godt kan booke værelser på trods af Coronaen. Dog må de i skrivende stund ikke modtage gæster i deres
restauranter, men enten kan køkkenet levere take- away til værelset, eller også er der mulighed for at støtte de lokale take-away spisesteder. Hvis man har mulighed for transport, er det ikke nogen tosset idé at tage en tour de Danmark, og gå på opdagelse i vores
dejlige land, hvor der sjældent er langt til en strand.
Primitiv overnatningsplads
Naturstyrelsen har i mange skove pladser, der er anlagt til overnatninger med telt. Overnatningspladsen kan ligge i en lysning og er ofte markeret med en rød pæl. Der er som regel en bålplads og i visse tilfælde også en vandhane. Der kan være mindre shelters på små lejrpladser. Man kan ikke booke primitive overnatningspladser – det foregår efter først-til-mølle-princippet. I må ikke benytte pladsen til mere end to overnatninger i træk.
Telttur
Måske er det nu I skal forsøge jer med campinglivets glæder. Tjek om den campingplads I har lyst til at campere på, er åben for nye campister. Alternativt er der flere steder, hvor man må sætte sit telt op i naturen. Naturstyrelsen har over 200 skove, hvor I må slå jeres telt op for natten – uden at spørge om lov først. For at det ikke skal udvikle sig til campingpladser, må I dog højst anvende tremandstelte, her kan i slå to telte op samme sted – og husk I må kun overnatte én nat, før I drager videre til et nyt sted.