Ny kæreste, efter mange år som singlemor

Jeg har efter mange år som singlemor til to børn på 7 og 9 år, mødt en dejlig mand. Mine to unger er glade og harmoniske i hverdagen, men når han træder ind ad døren, ændrer de sig og er på tværs, uanset hvad jeg beder dem om? Jeg har set min nye kæreste i et årstid og vi bor ikke sammen, men ses ofte også i hverdagene. Mine børn er kun hos deres far hver anden weekend. Hvad kan jeg gøre, for at få det til at glide lidt nemmere, når vi alle fire er sammen?

Bonusinfo: min kæreste har ingen børn.

Kære singlemor

Stort tillykke med din kæreste. Det kan være svært at ’lukke en ny ind i flokken’, især efter så mange år, så deres reaktion er helt naturlig.

Udover de brudte hverdagsrutiner og -vaner, som en ny relation som denne kan medføre, så har dine børn måske en følelse af at modtage mindre opmærksomhed fra dig, at du opfører dig anderledes når han er på besøg, eller måske er de bekymrede for, hvilken betydning parforholdet vil have for jeres indbyrdes relation?

Tal med dine børn om deres tanker, behov og ønsker. Fortæl også om dine tanker, behov og ønsker – og spørg dem om, hvad der skal til for at få dagene til at glide lidt nemmere, når han er der. Husk også at understrege, at de altid er nummer ét uanset hvad, for at komme en eventuel usikkerhed til livs.

Derudover kan nogle børn opleve det som et ’tab’ af deres forælder, når der kommer en kæreste ind i billedet.

Hvad hvis det kan vendes til at ses som en ’gevinst’? Fx at din kæreste tager opvasken efter maden, så du har mere tid til at lege med dem end normalt, at I tager på ture sammen alle fire, som I ikke plejer at gøre, osv. Tal med din kæreste om, hvordan I kan rammesætte det som en gevinst, at han er der: Hvad kan han tilbyde, gøre eller hjælpe med, som dine børn ville værdsætte? Som deres mor ved du bedst, hvad de har brug for, og hvad de kan lide.

I en overgangsperiode som denne, kan det også hjælpe at skabe en ekstra hyggelig ramme omkring jer fire. Lave nogle gode ting sammen uden for en hverdagskontekst. På den måde kan I undgå, at dine børn oplever, at han ’ændrer’ jeres hverdagsliv, men i stedet tilfører jeres liv noget positivt i form af oplevelser som fx en god film med popcorn lørdag eftermiddag eller en køretur til stranden.

Når der skal ske ændringer i adfærd, er små skridt afgørende. Måske pigerne har brug for lidt flere aftner alene med dig? Men hvem ved, måske begynder de allerede efter kort tid kan at se fidusen i, at han er der, når du igen står med madlavning og opvask og ikke har tid til at lege?

God fornøjelse.
Kærligst, Annemette

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments