Nordisk rødbedesuppe med oksekød

400 g oksekød i små tern

Olie

Salt, peber

2 porre

4 skrællede gulerødder

400 g skrællede rødbeder

1¼ liter hønse- eller grøntsagsbouillon

500 g skrællede kartofler

Salt, peber

4 spsk cremefraiche 18% eller yoghurt

Tilbehør: brød

Brun kødet i lidt olie, krydr med salt og peber og læg det til side.

Snit porrerne og gulerødderne og skær rødbederne i små tern.

Sautér grøntsagerne i olie ved middel varme 5 min.

Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt bouillon og lad suppen koge 20 min. for svag varme.

Tilsæt kartofler i tern og kog endnu 15 min. til de og kødet er mørt.

Smag til med salt og peber og servér suppen rygende varm med cremefraiche og brød.

Tip. Bland evt. cremefraiche med peberrod