Nem sommermad

Efter dovne dage på stranden eller i haven, er det dødssygt at blive kostet ind i køkkenet for at lave aftensmad. Hvorfor ikke bare springe over hvor gærdet er lavest og overlade forberedelserne af måltidet til professionelle kokke.

Af Henriette Rosenthal

Sommermad er en skøn spise. Allerbedst er det, hvis andre har lavet middagen, for så slipper man for at hænge fast i sit eget vante repertoire. Det er også hyggeligt at grille på terrassen eller altanen. Her er det ofte herren i huset, der vender kødet på grillen og dermed bliver tildelt æren for det gode måltid.

Lige så ofte finder man kvinden i køkkenet, hvor hun hakker og snitter og laver lækkert tilbehør. Giv jer selv et frikvarter og prøv Kokkens Hverdagsmad. De laver måltidskasser med lækre børnevenlige retter, og nogle af dem er også velegnet til at lande på grillen.

En nemmere hverdag

Hos Kokkens Hverdagsmad er det rent faktisk professionelle kokke, der forbereder lækre, varierede måltider, som du kan bestille til det antal personer, der spiser med. Det tager højest 20 minutter at få middagen på bordet, og fordi det hele er forberedt, kan børnene nemt være med til at lave maden færdig.

To familier har prøvet Kokkens Hverdagsmads måltidskasser.

Michella Neckelmann:

– Alle i vores husstand er begejstrede over, hvor let det er til at gå til madlavningen med Kokkens Hverdagsmad. Min mand kan kun lave mad med efter opskrift, men det her er så let at gå til, at mine børn på otte og tolv år kunne lave mad uden hjælp, da der er anvist, hvad man skal med alle tingene og hvilke ingredienser der hører til de forskellige retter.

Det har taget os, børn som voksne, maksimalt 15-20 minutter at få maden på bordet. Det har givet vores ellers travle aftner mere ro på. Vi kommer normalt ind ad døren, og skal nærmest i gang med maden med det samme. I denne uge kunne vi spille og lege og være nærværende med ungerne, og er der noget jeg virkelig værdsætter, er det alt der kan give mig mere tid med mine børn.

Vedrørende maden som var i måltidskassen, er vi glade for at det var fuldkorns pasta. Vi har kræsne børn, og var positivt overraskede over at de glad og gerne smagte og spiste det hele. Det betyder meget at retterne var børnevenlige, og at det på ingen måde virker uoverskueligt. Alle retterne er delikate og vi er superglade for at have været testfamilie.

Åå den måde har vi lært Kokkens Hverdagsmad at kende og fortsætter med måltidskasserne fremover. Det er lækker, sund mad og børnene stifter bekendtskab med nye retter. Min søn på otte sagde: Det er meget bedre, når en anden kok laver maden klar for os, for så så kan vi snakke sammen, når nu vi har savnet hinanden i løbet af dagen, fortæller Michella.

Jane Østergaard:

men og lækker sommermad

– Vi har været så glade for at prøve Kokkens Hverdagsmads måltidskasse, og vi var vilde med de retter vi skulle prøvespise.
Det har været supernemt og har sparet os en masse tid i både butik og køkkenet, så det kan virkelig anbefales i en måske lidt travl hverdag som børnefamilie.

Vi var især vilde med den sidste ret, ristaffel, hvor der var kødsovs og ris og gnavegrønt og salat. Min datter Sally
har flere gange sagt, at maden smager lækkert. Hun er generelt vildt med kødsovs, så den gik rent ind. Hun var også vild med at man kunne snacke peberfrugt og tomater ved siden af. Der var en dag, hvor der var lagt op til drama. Sally og jeg var ikke enige i, at Kinderæg
ikke er aftensmad. Da pastaen så var vendt i pesto, var hun ved at give op.

Hun opdagede heldigvis at det smagte så lækkert, at der blev kørt både kylling og gulerod ned uden yderligere drama. Faktisk sagde hun at det smagte eksotisk, og hvor hun har det ord fra, det ved jeg simpelthen ikke. Retterne er nemme at gå til også med et barn med i køkkenet som køkkenhjælper. Det har været en nærmest overskudsagtig tjans, at være husets kok i ugen med måltidskassens lækre indhold. Jeg er fan af nem og hurtig mad, især når jeg ikke engang skal handle det selv, siger Jane.

Madlavning med børn

Ifølge fødevarestyrelsen er det en god idé at tage børnene med i køkkenet. Børn er nemlig mere åbne over for ny mad, hvis de selv har været med til at lave den.

Læs mere om kokkens hverdagsmad på deres hjemmeside her: www.kokkenshverdagsmad.dk/