Nem middagsmad i en travl hverdag

I en børnefamilie får eftermiddagens frie minutter hurtigt ben at gå på. Når først familien er samlet under taget, er dagsrationen af ”frisk energi” ved at være brugt op, og der skal ikke så meget til, før sultne børn og trætte voksne bliver til en kedelig cocktail. Børnene trænger til nærvær med forældrene, men aftensmaden laver jo ikke sig selv.

Her kigger to familier nærmere på, hvordan man forvandler madlavningen til hyggelige stunder, hvor børn og voksne hjælper hinanden med at få aftensmaden på bordet. Ligesom i TV-køkkenet har vi snydt lidt, for det meste er forberedt næsten helt færdigt af Kokkens Hverdagsmad.

Professionelle kokke har tilberedt børnevenlige retter, som kun lige mangler ”det sidste pift”, for at være klar til servering. To familier har prøvet Kokkens Familiekasse.

Af Henriette Rosenthal

Elena Kjeldsen Dollerup og hendes to sønner, femårige Mace og syvårige Obie hjalp hinanden med at pakke måltidskassen “Kokkens Familiekasse” ud.

Kokkens hverdagsmad - bøffer til aftensmad

– Vi var megaspændte, da vi modtog kassen med madvarer. Hvilke retter var der i, og hvilke råvarer skulle vi arbejde med? Det hele var over al forventning. Der var lækre, friske og også økologiske råvarer. Ungerne var med til at pakke ud, og allerede der blev de introduceret for nogle nye grøntsager og nye dufte.

– Vores favoritter i måltidskassen var helt klart burgeren, som var lavet af sindssygt lækkert og mørt oksekød, frisk salat, og en lækker dressing, samt de sprødeste kartofler. Den var mine drenge også vilde med. Burgerbollen var kæmpestor og lækker.

Denne ret blev skarpt efterfulgt af høns i asparges og kylling og pastaretten. Hele familien gav disse retter ti ud af ti point.

Børnene var med til alt, lige fra at stege, snitte salat og dække bord.

Kokkens hverdagsmad - far og barn laver mad

– De var bare så megaseje og dybt engagerede. De havde også glædet sig, lige fra kassen kom ind ad døren, til vi gik i gang, og de smagte på og duftedetil det hele. På den måde fik de kendskab til nogle nye retter og madvarer under madlavningen.

Det var dejligt, at ugens middagsmad var tilrettelagt, uden jeg selv skulle bruge en tanke på det. Jeg var positivt overrasket over, hvor meget af maden der var stort set færdigtilberedt, og vi kunne få maden på bordet på maksimalt 30 minutter.
– Ungerne har spist meget mere, end de plejer, fordi de var med til selv at forberede maden.

– Vigtigst af alt er, at min mand og jeg har været meget mere nærværende og tætte med vores drenge. Vi har virkelig hygget os med at lave mad sammen, og det er helt sikkert ikke sidste gang.
Vi kunne helt sikkert godt finde på at bestille en måltidskasse hos Kokkens Hverdagsmad, fordi det bare har været nemt, struktureret, og skabt meget mere overskud, nærvær, og glæde i vores travle hverdag, siger Elena.

Sabrina Møller er mor til Laura på to og David på ni år, og familien var spændte på at modtage måltidskassen, for det er nemlig første gang, de prøver denne nemme smutvej til en lettere hverdag.

Kokkens hverdagsmad - lækre resultater

– Vi var spændte på, om måltidskassens indhold kunne leve op til vores forventninger – og det må man sige, at det gjorde det i den grad. Retterne var meget børnevenlige. Vi fik svinekød i strimler i cremet sauce med bacon og miniløg, hvor tilbehøret var brune ris med røde ris og lynstegt broccoli, kyllingeinderfilet med basilikum pastasalat og en sensommersalat med peanuts og forårsløg, oksekødsburger med teriyaki-mayo og krydderurtekartofler og hjemmelavet høns i asparges med napolitana salat med peberfrugt, rødløg og sennepskorns dressing.

– David stod stort set for madlavningen med hjælp fra sidelinjen, hvis han blev i tvivl om, hvad han skulle gøre. Han syntes det var fedt at lave maden, da det meste jo var forberedt og bare skulle varmes. Det vækker virkelig børnenes interesse for at være med til at lave aftensmaden, og faktisk er David begyndt at spise mere, når han selv er med til at lave det, og det er rigtigt godt.

– Jeg må sige, at hvis man har en meget travl hverdag, er det en nem måde at få hurtig mad på og man kan inddrage ens børn i det og få kvalitetstid sammen på en helt anden måde – det er både lærerigt og hyggeligt samtidigt, fortæller Sabrina.

Hvor mange spiser med?

Fleksible løsninger der er tilpasset til, hvor mange der sidder med omkring spisebordet fra dag til dag. Hos Kokkens Hverdagsmad ved man godt, at ikke alle hverdage er ens – tværtimod – for mange familier lever et aktivt liv med fritidsinteresser, der strækker sig over forskellige dage i ugen. Derfor kan man bestille sine måltidskasser til at passe til lige netop det antal, der er hjemme i hver af ugens dage.

Kokkens Familiekasse byder på lækre og varierede retter, som både børn og voksne elsker. I Kokkens Grønne Kasse udgør økologiske, friske og velsmagende grøntsager fundamentet.

Smag og behag er jo forskellig, derfor er det muligt at udskifte retter, så man er sikker på, at alle omkring bordet kan lide dagens ret.

Du kan læse mere om kokkens hverdagsmad og se deres forskellige måltidskasser på deres hjemmeside her: www.kokkenshverdagsmad.dk/