Naturlig pleje og lindring

Undgå problemer ved amning og ”tandbesvær” ved hjælp af naturlig pleje og smertelindring.

Af Henriette Rosenthal Muld

Man burde svæve på en lyserød sky, og det gør man da heldigvis også det meste af tiden. Livet med en lille ny baby man skal lære at kende, er en magisk tid, men lad os da bare være ærlige og indrømme, at det nogle gange også er en kende hårdt. Man vil jo gerne gøre det allerbedste for det lille nye liv. I starten kører følelserne op og ned, og før man har prøvet sådan en vigtig familieudvidelse, er det svært at forestille sig, at det ofte føles som, at passe mere end et fuldtidsarbejde at have en lille baby. Det kan måske synes som noget fra småtingsafdelingen, hvilket det heldigvis også er, men ømme sprukne brystvorter og en baby der ”har ondt for tænder” kan ─ så at sige ─ ”trække tænder ud”. Det findes der råd for, og her er det i den naturlige afdeling, man finder, hvad der skal til. Du skal kigge efter Multi-Mam, et mærke der dækker over produkter, som udelukkende indeholder naturlige ingredienser.

En hyggestund med din baby

Når barnet lægges til brystet, opstår der en helt særlig forbindelse mellem mor og barn. At blive ”fodret” er et af de helt basale behov, og efter et stykke tid lærer mange mødre sit barns lyde at kende og kan gennemskue, at der nu indløber en bestilling af et måltid modermælk. Her er basis for en skøn hyggestund ─ hvis bare ikke brystvorterne var slidt så ømme og måske endda er sårfyldte. Multi-Mam Balm beskytter brystvortens tynde hud og forebygger revner før, under og efter amningsperioden. Det er naturens eget apotek, der har leveret ingredienserne. Solsikkeolie, sheasmør og ren bivoks hjælper huden til at gendanne det hudfedt, der forsvinder ved amning. Da indholdet er 100 % naturligt, kan du roligt amme din baby uden at fjerne cremen først.

Hvis din baby er en af de ”bisser”, der har svært ved at finde ud af at tage rigtigt fat om hele brystvorten under amning, er dine brystvorter måske ømme og sprukne. Så er Multi-Mam Kompresser din nye ”bedste ven”. De indeholder en helt unik bioaktiv gel, som hjælper huden til at hele op. Man lægger kompresset mod brystvorten, hvor det fjerner uønskede organismer, som kan give infektion og brystbetændelse, og de naturlige ingredienser fugter og plejer huden. Brystet behøver ikke at aftørres, inden baby lægges til. Produkterne indeholder ingen animalske ingredienser, og kan derfor også bruges af vegetarer og veganere.

Ondt for tænder

Tandfrembrud starter omkring seks måneders alder, men kan allerede begynde fra tre måneders alderen og vare til ca. et års alderen. Symptomer ses fra ca. fire dage før tanden kommer frem og til tre dage efter. Din baby vil ofte være mere irritabel i den periode, på grund af den murrende fornemmelse i gummerne, og du vil nok opleve, at barnet græder mere end normalt og har problemer med at slappe af. Multi-Mam BabyDent er en gel som beroliger de ømme gummer, hvor tænderne er ved at bryde igennem. Den virker med det samme og masseres på gummerne med en ren finger eller en blød babytandbørste. Alle, også vegetarer og veganere, kan bruge denne gel, da den ikke indeholder konserveringsmidler, alkohol, stærke kemikalier, animalske ingredienser eller bedøvende midler.