Naturlig intimpleje

Vi er vilde med alt det, der er naturligt. Når vi vælger plejeprodukter til ansigt og krop, er mange os meget bevidste om, hvad produkterne indeholder og i særdeleshed også om, hvad de netop ikke bør indeholde. Vi skal ikke bede om skrappe sager, der skaber ubalance i underlivet og kroppen. Har du tænkt over, at naturlig balance også er vigtig, når vi taler om vores underliv? Der skal ikke meget ubalance til i vores nedre regioner, før det påvirker vores livskvalitet og humør. Heldigvis findes der en mild, naturlig intimplejeserie, som hurtigt kan få bragt balance i tingene igen.

Af Henriette Rosenthal og Dea Larsen

Det er ikke alt, som vi nødvendigvis taler med veninderne om, når vi mødes. Prøv at forestille dig denne samtale:
”Jeg tror, at jeg har svamp i skeden.
Det er død-ubehageligt og det svier, når jeg dyrker elskov med Henrik”.
”Nå for søren, det har jeg også med jævne mellemrum.
Meget irriterende”.
”Vi du række mig tomatsalaten?”.
”Ja, vær så god”.
Men det er ret almindeligt at have ubalance i underlivet, og det er også i den naturlig afdeling, vi bør starte med at finde løsningen.

Hvilken slags ubalance i underlivet?

Svie, kløe, smerter og generelt intimt ubehag i det ene eller andet format er ganske almindeligt. Hvis du googler det, er resultatet
at tre ud af fire kvinder har oplevet én af disse gener på et tidspunkt i deres liv. Hvis det er vaginal svamp, er symptomerne bl.a. grynet udflåd. Skedesvamp kan skyldes en infektion med gærsvampen Canadida Albicans som kan gå i udbrud, hvis der sker en ubalance i skedens bakterieflora.

Det kan også være symptomerne på Bakteriel Vaginose, der blandt andet giver sur fiskelugt eller vandigt udflåd. Den kan også gå i udbrud, hvis der sker en ubalance i skedens bakterieflora. En tredje udfordring kan være udtørring af slimhinderne i underlivet, som blandt andet kan forårsages af forandringer i hormonerne som f.eks. efter en fødsel eller i forbindelse med overgangsalderen.

Få styr på ubalancen

Ubalancer af den ene eller anden årsag er heldigvis normalt til at få styr på. Første skridt bør være at prøve med produkter som er milde, effektive og baseret på naturlige ingredienser, før man tyer til medicinsk behandling, som i værste tilfælde kan føre til resistens overfor de medicinske behandlingsmuligheder.

ubalance i underlivet - produkter fra Multi-gyn

Multi-Gyn®FloraPlus produkterne er udviklet til at behandle mikrobielle ubalancer i underlivet. Produkterne udgør et effektivt første trin i behandlingen af mikrobielle ubalancer og kan således være et mildere alternativ til antibiotika og svampedræbende midler. Man skal dog altid kontakte lægen, hvis generne bliver ved. Multi-Gyn®FloraPlus mod svamp i skeden, Multi-Gyn® ActiGel mod bakteriel vaginose, og Multi-Gyn® LiquiGel som er mod tørhed i skeden, er helt naturlige og har en direkte lindrende virkning på ubehag som bl.a. kløe eller irritation. Disse produkter er uden kendte bivirkninger og kan købes uden recept på dit lokale apotek.

En af hovedingredienserne i den naturlige intimplejeserie er 2QR-komplekset (udtales “to cure”), som er en naturlig, plantebaseret ingrediens. 2QR-komplekset neutraliserer de skadelige bakterier og svamp ved at forhindre, at de sætter sig fast på vævet. Dette understøtter den naturlige helingsproces og balancen i den vaginale flora. Når din vaginale flora er i balance, er den naturligt beskyttet mod bakterier og svamp.

Lad være med at forstyrre den naturlige balance

Men hvorfor er det så vigtigt at kende til bakterier og pH-værdi, hvis man bare vasker sig hver dag mellem benene, tænker du?Bakteriefloraen kan blive påvirket, når vi bruger almindelig sæbe og det kan være med til at forstyrre den naturlige balance.
Men der er desværre nogen kvinder, der prøver at gøre det, og det skal de så helst lade være med. For man kan risikere at ødelægge den bakteriebalance, der er inde i kroppen, så hvis de tror de kan vaske problemerne væk, tager de grueligt fejl.

Vil du gerne være sund i dit underliv, kan du følge nogle ganske simple råd.

✱ Undgå at irritere miljøet i skeden. Det gør du for eksempel ved at undgå overdreven vask i området.
✱ Når du er i bad, kan du vaske dine ædlere dele med en intimsæbe, der er tilpasset miljøet i skeden. Brug aldrig almindelig kropssæbe.
✱ Undgå så vidt muligt at bruge trusseindlæg dagligt. Skal man bruge trusseindlæg, så skift dem meget ofte, så der ikke danner sig for meget fugt.
✱ Hvis du først har fået ubalance i underlivet, prøv da at behandle med skånsomme produkter som første trin, før du tyer til medicinsk behandling.

Du kan læse mere om Multi-Gyn® og deres lækre produkter på deres hjemmeside her: www.multi-gyn.dk/