Når smileyer er et hit

Når du falder, får du skrammer. Der findes mange slags skrammer og sår, og behandlingen kan variere, alt efter hvor slemt det er. To ting gælder dog for alle typer af sår. De skal holdes rene, og de heler bedst, når de får ro, og er beskyttet.

Af Susanna Johansen

Der findes mange forskellige slags sårplastre, og alle har samme formål, nemlig at beskytte såret, så det læges så hurtigt som muligt. Der findes nogle, der er vandtætte, andre er til sensitiv hud, nogle er smertefri at fjerne, og andre igen er med fine figurer og farver. Der findes forskellige størrelser og former, og nogle af dem er til sensitiv hud, der ikke så godt tåler klæbemidler.

Det kan være en god idé at have en pakke i medicinskabet med forskellige slags og størrelser, så der altid er et plaster, der passer til riften eller såret.

3M Nexcare™ har et stort udvalg af plastre, og her er et lille udpluk af deres udvalg, hvis uheldet skulle ske.

Nexcare™ Duo er det sidste nye plaster, som er udviklet sådan, at du nu kan vinke farvel til de gamle plastre i skuffen, som sidder alt for godt fast, og som gør ondt, når de skal af igen. Med det nye plaster får du et plaster, der sidder hele dagen, og som beskytter, hvor du har slået dig, men som alligevel kan fjernes helt smertefrit.

Nexcare™ Waterproof plastret med forskellige smileyer er et hit blandt både store og små, og bliver vi egentligt nogensinde for store til at have et plaster på, med en fræk smiley? Plasteret er perfekt til behandling af mindre sår, som rifter, hudafskrabninger og vabler.

De fleste børn elsker de sjove emojis, der er i pakken. Plasteret sidder så godt, at det beskytter mod vand, snavs og bakterier, der kan føre til infektion. Dette børneplaster er skabt til at være stærkt og sidde fast under livlig leg, håndvask, svømning og anden vandsport. Nexcare™ Plaster Mix til førstehjælp er en multifunktionspakke med 20 plastre i forskellige former og størrelser, så du kan være godt forberedt på, hvad dagen bringer. Og det er uanset om du leder efter et åndbart og elastisk materiale, for at give komfort, eller hvis du ønsker en vandtæt beskyttelse, der varer op til 12 timer, eller om du er på udkig efter at sikre, lukke og understøtte små rifter og sår.

Lad plastret være i fred – så heler såret bedre og hurtigere

Medicinsk forskning viser, at den bedste måde at behandle såret på. Er et fugtigt miljø som fremskynder helingen og forhindrer, at der kommer mærker og ar.

  1. Ikke vaske såret flere gange – Rens såret godt én gang og forsegl såret med 3M Nexcare™ plaster.
  2. Ikke lufte såret – Et fugtigt og lukket miljø fremskynder heling af såret og forhindrer, at der kommer mærker og ar.
  3. Ikke skifte plaster – Plastret kan side på i op til syv dage, for at få det bedste resultat og forebygge infektion. Limteknologien i 3M gør dette muligt.

Annelise Vågan Pettersen, Productspecialist og specialist i sårbehandling, 3M Norway.