Når øret klør

Øret er et af kroppens sanseorganer. At øret er sundt, er vigtigt for vores almene tilstand. Intet er så generende som ører, der klør, er ømme, røde eller hævede. At øret har det godt, er også en forudsætning for at både balance og hørelse fungerer ordentligt.

Af Bonnie Jensen

Sommeren står for døren, og det er skønt at bade i det kølende vand, men en dejlig svømmetur, hvor ørerne bliver meget fugtige, kan give de såkaldte ”svømme ører” eller øregangsbetændelse.

Ubehag i øret kan også komme af andre ting. F.eks. er vi jo mange, der dagligt bruger airpods, høretelefoner og lignende. Dette lukker af for luften ind til øret, og kan give gener i form af ømhed, kløe og fugtighed inde i øregangene, og så er det jo en helt naturlig reaktion at klø sig i øret – med fingre, der måske ikke er helt rene.

Når hudbarrieren i øregangen bliver beskadiget af en negl, en vatpind, eller hvis man lider af eksem, kan bakterier- og svamp trænge ind i huden og skabe en betændelsestilstand. Alle er eksempler på små ting i hverdagen som vi gør pr. automatik, men som vi skal overveje at ændre på. Skulle skaden imidlertid være sket, findes der heldigvis god hjælp at hente med øresprayen Otinova, der virker kløestillende og er lokalt udtørrende.

Det er en receptfri ørespray mod bakterier og svamp, der ikke indeholder antibiotika eller kortison, og den har vi bedt et par familier med øreproblemer om at prøve. Læs her, hvad de har oplevet.

otinova ørespray - øreproblemer

Vores søn sover meget bedre nu

– Vores søn Jace på 4 år har altid været meget plaget af øreproblemer, og problemer med at sove ordentligt. Han er vågnet hver nat siden han blev født, og nu sover han pludseligt meget bedre.

– Vores datter Stella på 5 år har ofte brokket sig over, at hendes ører kløer eller gør ondt, fortæller mor Pernille Lykke Bohnsen.

– Vi har prøvet mange ting før, og har også været hos ørelægen, men intet har rigtigt virket. Men den her Otinova spray er så god, og vi kunne se en forskel allerede efter et par dage. Denne her spray er fantastisk, og den har hjulpet så meget på børnenes “fugtige” øregange, så den vil vi nu fremover bruge, så snart de klager over kløe igen, slutter mor Pernille.

otinova ørespray hjælper mod øreproblemer

Virker hurtigt mod øreproblemer

– Min datter Celeste på 7 år og jeg har begge døjet med ørerne, men efter vi havde brugt Otinova kunne vi begge mærke, at den hjalp på vores smerter i ørerne, fortæller mor Jannie Frederiksen.

– Vi er faktisk overrasket over, hvor hurtigt det virker. Og hvordan man kan føle en ro i øret. Den er også virkeligt nem at bruge – min datter kan selv bruge den. Lige nu bruger vi den morgen og aften, og så vil vi klart bruge den, hvis vi igen skulle få problemer med ørerne, slutter mor Jannie.

Læs mere om Otinova her på deres hjemmeside: www.otinova.dk