Når far bliver afvist, fordi han arbejder væk hjemmefra i perioder…

Vi har godt vidst det ville blive hårdt at skulle have et barn sammen, når far er væk i både små og store perioder. Vi er også blevet spurgt ’’Hvordan kan i klare det? Jeg ville i hvert fald ikke kunne holde sådan en familie!’’. Men sagen er den, at vi er jo ikke den eneste familie der lever et liv hvor den ene forælder er væk i perioder og vi bliver nok heller ikke den sidste.

Desuden er der også andre familier hvor de skal undvære de kære i længere perioder end vi gør. Ja det er hårdt, men man får det til at fungere. Vi har jo heller ikke prøvet at være en familie på anden måde, så vi ved jo ikke hvordan det er, uden at far er væk i gennemsnit én uge om måneden, nogle gange 3 uger af gange og så udsendelser på 6 måneder.

Vi kunne godt have brugt andres erfaring

Der har bare ikke være nogle til at fortælle os, hvordan det kan påvirke barnet/børnene. Jeg ved godt det er forskelligt fra barn til barn, hvordan de opfatter verden. Men vi kunne måske bare have brugt nogle retningslinjer, eller i hvert fald i hjælpende hånd til håndtering af det.

Først er de for små til egentlig at forstå, at far eller mor ikke er til stede. Selvfølgelig ved de jo godt, at alt ikke er som det plejer, men ikke mere end det, og vi kan godt mærke nu, at Sebastian er blevet over 2 år og mere bevidst.

Næste gang skal far være væk i 6 måneder

Far har lige været væk i 4 dage, og næste gang skal han være væk i 3 uger, for dernæst at være væk i 6 måneder til sommer. Der flyver mange bekymringer og tanker rundt i mit hoved omkring dette. For hvordan vil det være når far er væk i længere perioder, end han lige har været?

Jeg kan nemlig mærke Sebastian bliver mere og mere bevidst om at far ikke er hjemme. For hvor er far så? Og kommer han hjem til mig igen? Det er svært at forklare til en 2-årig at far lige er væk i x antal dage, og hvad han laver, når han er væk. Og det er svært for en 2-årig at forstå, at det ikke er fordi far ikke gider at være hjemme hos ham og mor. Sebastian ved godt, at far er soldat, og han snakker meget om det, men han ved jo ikke hvad det indebærer.

Læs Camillas tidligere indlæg om familielivet her.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments