Når 4 bliver til 5 – en ny lillesøster på vej

Gravid for 3. gang – vi ved hvad der skal ske, og vi har været igennem det før. Den store forandring sker nok mest hos de to små piger, som snart skal være storesøstre.

Derfor kan der godt melde sig en masse tanker i graviditeten, som hvordan de to andre piger vil tage imod den lille ny, som de snart skal dele deres opmærksomhed med? Vi kan ikke undgå at der bliver lavet forandringer herhjemme, når der pludselig er en lille ny lillesøster på vej til at bestemme dagsordenen.

Vi har to piger i forvejen. Victoria på 5 år og Emmelie på 2,5 år. Nu er der igen gået 2,5 år, og der er endnu en ny lillesøster på vej.

Dengang Victoria blev storesøster, var det en stor glæde for hende, og det er det stadig den dag i dag. De er hinandens bedste venner, og kan ikke undvære hinanden særlig lang tid ad gangen, før end savnet opstår. Derfor har vi heller ikke været tvivl om, at Emmelie var den største gave Victoria kunne få. Men hvordan er det pludselig at få en til lillesøster?

Vi fortalte først pigerne at de skulle være storesøstre, da maven begyndte at bule lidt ud efter de første tre måneder. I starten var det kun den store som forstod, men efter Emmelie nu både kan se og mærke at der er liv i maven, var det som om det rigtigt gik op for hende.

Glæden ved en lille ny

Begge piger er i dag utrolig spændte, og vi har forsøgt at inddrage dem så meget som muligt i diverse scanninger og jordemoderbesøg. Her har de fået lov til at se deres kommende lillesøster på skærmen, og høre hendes hjerteslag. De har også været med til at finde deres gamle babytøj frem, som bragte en masse sjove og hyggelige minder frem, og vi måtte finde en masse billeder fra begge piger var helt små. Vi har også læst bøger, som handler om at blive storesøstre. Alt for at gøre det mere virkeligt og visuelt for dem.

Begge piger har nu fundet en lille gave hver til deres nye lillesøster, som de skal give hende første gang de møder hende. Victoria valgte en sutteklud og Emmelie en blød bamse. Vi håber at det kan gøre dem stolte, at se gaverne en dag vil komme i brug og bringe trøst og kærlighed når lillesøster bliver ked af det.

Eftersom maven er vokset, og sparkene bliver mere og mere kraftige, er det også som om de føler en kontakt med hende. Maven bliver kysset morgen og aften, og der bliver sunget sange og fortalt historier til hende.

Det rører en som mor, at se hvor kærlige og omsorgsfulde små mennesker man selv har skabt, men tankerne om, hvordan situationen egentlig ser ud, når lillesøster først er ankommet, bliver virkelig spændende. Uanset hvad må vi forvente en reaktion, men om den bliver vist med stor interesse og spørgsmål eller blot med et “nåh”, det må tiden vise ?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments