Mit barn vil ikke sove selv.

Hej Annemette.

Min søn nægter at sove hvis jeg ikke sidder hos ham til han falder i søvn… Hvordan lærer jeg ham at det er okay at falde i søvn selv?

Kære Bente

Der kan være mange grunde til, at din søn ikke vil falde i søvn alene: For lidt voksenkontakt i løbet af en skoledag, afsavn, utryghed, eller noget fjerde. Jeg vil opfordre til at undersøge og tale med ham om, hvorfor han ikke vil falde i søvn selv. Hvis det fx handler om tryghed – og det ikke fungerer for dig at sidde hos ham til han sover – kan I tage en snak om, hvad der kunne gøre ham mere tryg og hjælpe ham til at falde i søvn selv.

Måske I skal i legetøjsbutikken og købe en stor ’vagthund’ til værelset, måske han skal høre en lydbog om aftenen for at aflede opmærksomheden fra uhyggelige tanker, måske han skal ligge med en varmepude på maven, have en vågelampe tændt etc.? Man kan altså ændre den fysiske kontekst omkring søvnen.

Derudover vil jeg anbefale at tage små skridt. For adfærd og vaner kan tage lang tid at ændre. Det kan være, at du til at begynde med kun skal gå fra ham i to minutter for at gå på toilettet. Sidenhen aftaler I måske, at du godt kan hænge vasketøj op, mens han ligger og bliver træt, og at du kommer ind til ham bagefter. På den måde får han gradvist opbygget en erfaring med, at han godt kan ligge alene – og måske til sidst falde i søvn.

God fornøjelse med det.

Og glædelig jul!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments