Mit barn vil ikke med hjem.

Hej Annemette.

Vi har ofte udfordringer når vi skal hjem fra et besøg. Vores store dreng på snart 7 år, vil ikke med hjem. Vi prøver at sige til ca. 10 min inden. Så er det snart tid til at skulle hjem. Men hver gang nægter han, løber væk, gemmer sig og græder jeg vil ikke med hjem.

Vi har prøvet mange metoder og tilgange og det ender ofte skævt. Har du et godt tip eller i det mindste en forklaring på, hvorfor det er så svært for ham.

Det er ekstra svært for faren at håndtere, og han synes det er pinligt og noget vores søn er for stor til, og nu må han snart lære det.

Venlig hilsen
Maria.

Kære Maria

Det lyder svært for jer alle sammen. Nogle børn er meget tydelige i deres signaler og adfærd, og jeg mener, at det i et tilfælde som dette kan ses som noget meget positivt.

Jeres søn vil tydeligvis ikke med hjem, og i stedet for at skamme jer over det eller negligere hans følelser, kan I tale med ham om hvorfor. Det er også en god øvelse for ham til at sætte ord på hans indre liv.

Helt konkret kan I, når I har en hyggelig og rolig stund med ham, snakke med ham om det. Spørge hvorfor han ikke vil med hjem, og hvad der skulle til for, at han vil med hjem. For svaret ligger hos ham. Og så kan I fortælle, hvordan I har det – at han skal med hjem, når I siger det, men at I gerne vil have, at det også er rart for ham, fordi I elsker ham. Måske I sammen kan komme frem til en fælles strategi for ’nu skal vi hjem-situationerne’? Hvad kunne gøre situationen rarere for ham? Måske han skal have sin bamse ude i bilen, have lov at spille sit yndlingsspil på telefonen eller noget tredje.

Held og lykke med det.
Kærlig hilsen, Annemette