Mine børn er ensomme…

Hej Annemette.

Her under Corona har mine teenagerbørn jo ikke været i skole. Selvom de har hinanden, er de ensomme og savner deres venner, som de under normale omstændigheder ville se i skolen og til fritidsaktiviteter. De mangler fællesskab i hverdagen og jeg ved ikke, hvordan jeg skal støtte dem igennem det for alle deres relationer forgår jo pt online, hvilket jeg er ret utryg ved.
Har du et godt råd?
Venlig hilsen
Sara.

Kære Sara

Jeg oplever desværre flere henvendelser om ensomme børn og unge i denne tid. Det er hårdt at stå på sidelinjen som forældre, når man ved, hvor vigtige deres venner er for dem.

Nutidens børn og unge er opvokset med to verdener – en analog og en digital. Og deres verden bliver kun mere digital i denne tid. Jeg kan godt forstå, at det gør dig utryg ikke at kunne ’se’ og følge med i. Men måske I kan begynde at tale over aftensmåltidet om, hvad der er sket i deres digitale verden i dag (den analoge verden sker der jo ikke meget i)? Ved at tale om ’den digitale verden’ kan man desuden give ungerne en følelse af, at de stadigvæk har ’en verden’ og et socialt fællesskab – en verden, som du anerkender og interesserer dig for.

Hvad angår de fysiske møder med venner, kan du måske hjælpe dem med at arrangere udendørs mindre sammenkomster med vennerne? Komme med forslag til mødesteder, aktiviteter og være behjælpelig. Det kunne være et shelterplads i nærheden, måske et bål i haven, en udendørs bagedyst, en fisketur eller fodboldkamp, alt efter deres interesser.
Jeg håber, at du snart kommer til at se dine børn blomstre igen.
Rigtig mange tanker fra mig

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments