Mindre sukker JA TAK!

Arla Explorers er en serie nye snacks, med mindre sukker, der er tilpasset børns smagsløg, og som er nemme at snuppe med på farten. De er helt uden kunstige tilsætningsstoffer, men er fulde af sjov.

Af Henriette Rosenthal

Hvis du har børn, kender du stensikkert begrebet ulvetime. Sen eftermiddag, hvor du kæmper for at få maden på bordet, inden ungerne har spist sig mætte i, hvad de kan få fingrene i. Knækbrød med tandsmør, resterne i slikposen eller en halv rulle kiks. Alt sammen noget der mætter barnet på en halvskidt måde, inden du er klar til at servere aftensmaden.

Alternativet ser vi, der er glade for Instagram og andre sociale medier, hvor vi til tider får lidt ”ondt i øjnene” af alle de perfekte forældre, som hakker, snitter og arrangerer frugtog
grøntsagshapsere til børnenes mellemmåltider. Men får vi lov til at se, at rollingerne rent faktisk spiser de sunde sager?

Ikke rigtigt, vel?

I min egenskab som mormor til verdens sjoveste treårige pige ved jeg, at det sjældent er gulerodsstavene hun jubler over. Niksen, der skal mere til at imponere den lille bandit og det ender derfor ofte med noget fra den søde skuffe, hvilket ærgre mig. Her kommer en af Danmarks fødevaregiganter, Arla, mig til hjælp med en spændende nye serie af lødige mellemmåltider.

Mere af det gode, mindre af det søde

mellemmåltider

– Vi kunne ikke bare lade stå til, når vi hørte at op imod 70% af forbrugerne i dag føler de er nødt til at gå på kompromis, når de giver snacks og børneyoghurter til deres børn, ligesom også tandlæger, skoler og institutioner i stigende grad råber vagt i gevær grundet de høje sukkeniveauer der er i mange af de produkter der er på markedet i dag, udtaler Lars Skytte Poulsen fra Arla Foods.

Med Arla Explorers har Arla valgt at gøre sukker og kunstige tilsætningsstoffer til deres fjende nummer et. Missionen er enkel: Arla Explorers skal gøre det gode valg nemmere for børn og voksne.

Som forældre ved vi godt, at vi ikke bare får børn til at vælge det mindre søde og sundere alternativ, uden at vi gør os ekstra umage. Derfor har vi på denne nye serie valgt at gøre nogle af disse ekstra sjove for børnene at gå på opdagelse i hvor du bl.a. kan swirle frugten og se yoghurten skifte farve, eller fange de smagfulde frugtbobler som popper sjovt i munden, men vigtigst af alt så skulle de passe til børns smagsløg.
– De smager måske lidt mindre sødt, men mere af rigtig frugt hvilket jeg virkelig god kan lide udtaler Victoria på otte år.

Vigtige mellemmåltider

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn har et regelmæssigt måltidsmønster med tre hovedmåltider samt to til tre mellemmåltider (snacks) fordelt over dagen. Børn har ikke lige så stor kapacitet til at spise store portioner som voksne og dermed til at få nok energi. Det er derfor vigtigt, at børnene får mad regelmæssigt i løbet af dagen. Her spiller mellemmåltiderne en vigtig rolle.

Victoria anmelder

mellemmåltider fra Arla Explorers

I Hvidovre bor Maria Jensen, som er mor til Victoria på otte år. Da familien modtog de lækre snacks, som Victoria skulle ”prøvesmage”, var det en spændt pige der åbnede pakken.
Hun var heldig, for lækkerierne var pakket i den fineste lille køletaske, som Victoria straks udnævnte til sin nye madkasse.

– Victoria er fjantet med de nye snacks fra Arla og hun kan lide dem alle sammen. Hun er ellers lidt af en sukkergris og kan også have tendens til at være kræsen.
De nye Arla Explorer Squeeze Yogurt synes hun er seje og smager lige tilpas sødt, og så er hun vild med, at emballagen ikke fylder for meget, så de er nemme at putte i lommen på jakken, når hun er på vej ud ad døren.

– Arla Explorer Osteknas får hun med i madpakken, som en lille lækker godbid til at slutte af med. Det gode er, at selv om hun tror hun snyder mig og spiser dem som det første fordi hun ikke kan vente, så ved jeg fra pakken at de kun indeholder gode, naturlige ingredienser, så det gør mig ikke noget, fortæller Maria med et smil.

– En anden stor fordel er, at de er nemme at snuppe med i madpakken, når vi skal på tur, eller når Victoria skal have en nem snack med på turen fra skolen til fritids- eller sportsaktiviteterne, fortsætter Maria.

Bedre madvaner og sundere snacks

Det gælder ikke blot om at mindske sukkeret i snacks til børn, men i langt højere grad også gradvist at vende vores børn til mindre søde produkter, da det er her, de bedre madvaner for alvor begynder at komme ind. Vores medfødte præference for søde produkter er noget der udvikler sig gennem hele livet og vi har derfor en stor mulighed for at præge vores børn positivt i de tidlige år, hvilket vil følge dem fremad og hele vejen ind i voksenlivet.

Psst… Hvis dit barn spiser for store snacks mellem måltiderne, kan det gå ud over appetitten til det næste måltid. Arlas ernæringsekspert anbefaler, at et mellemmåltid indeholder mindre en 100 kalorier, for ikke at ødelægge barnets sult efter de gode næringsrige hovedmåltider. Så prøv at gætte, hvor mange kalorier der maksimalt findes i Arla Explorers? Ja, du har ret: under 100 kalorier.