Min søn på fire år vil ikke med hjem fra børnehave når jeg henter ham om eftermiddagen

Jeg har prøvet næsten alt. At hviske til ham, at han får slik jeg har ude i bilen. Jeg har siddet i halve timer og ventet på, at han blev
færdig med at lege og jeg har prøvet at true ham med, at han ikke må alt muligt, hvis han ikke kommer med hjem nu. Lige lidt hjælper
det. Det er selvfølgelig ikke hver dag, men hvad kan jeg gøre de dage, han ikke vil med?

Kære forælder

Børn kan være fulde af argumenter for at blive i børnehaven. Men selvfølgelig skal de med hjem – og helst uden at man skal sidde og vente en halv time på, at de bliver færdige med at lege. Her er et par forslag til kærlige skub ud ad døren:

  1. Lav en rutine. Vi mennesker er vanedyr, og derfor er det godt med den samme rutine ved afhentning. Det kan være forvirrende for barnet at måtte lege 30 minutter den ene dag, men ikke den næste.
  2. Få barnet til at sige farvel. Vi mennesker vil gerne være konsistente i vores adfærd, dvs. skabe sammenhæng mellem tidligere og nuværende adfærd. Når først han har sagt ’farvel’ på stuen, vil han være mere tilbøjelig til at trække i tøjet. Henvis evt. til, at han jo har sagt farvel, så nu er I jo på vej hjem.
  3. Gør det nemt. Stil sko og jakke klar i garderoben for at gøre det lettest muligt for ham at udføre den ønskede adfærd (at komme i tøjet og med hjem). Guide ham igennem det.
  4. Gør det attraktivt at komme med dig hjem. De fleste børn ville nok ønske sig nogle sjovere forældre i julegave. Fjol og tag handskerne på ørerne – ”er det ikke dér, de skal sidde?!”. Tilbyd dem en ridetur ud ad døren. Lav det til en konkurrence at komme hurtigt i tøjet eller komme først ned.

God fornøjelse.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
1 year ago

“Ok. Sov godt, så kommer jeg og henter dig i morgen” er måske ikke super pædagogisk, men den har virket hver eneste gang, indtil de bare sagde ok til mig og farvel til kammeraterne og mindst een voksen. For derefter at gå ud og tage tøj på.