Min eks vil ikke se hans søn

Hej.
Min eks og jeg gik fra hinanden for 1,5 år siden og vi har en dreng sammen på fem år. Han er kun ved sin far hver anden weekend, når vi når et par dage, før det bliver hans weekend, bakker min eks ofte ud af hans aftaler.

Han gider ikke have sin søn, når det bliver hans tur og de få gange jeg har presset aftalen igennem, er min søn kommet tidligt hjem fra sin far og er helt vildt ked af det.

Normalt lader jeg hans dårlige undskyldninger gå og beholder min søn, for jeg har fået nok af, at min søn bliver svigtet.

Hvordan opvejer jeg for, at min eks er en nar? Hans opførsel og svigt går jo ud over vores dreng, og jeg vil ikke have, at han vokser op med følelsen af, at han ikke er elsket.
Jeg vil gå igennem ild og vand for min dreng og har brug for et råd, så han ikke tager det svigt fra hans far med videre i levet.
Hilsen den desperate mor.

Kære desperate mor

Kære desperate mor
Hvor er din søn heldig at have en betænksom og omsorgsfuld mor som dig. Husk at mange børn vokser op med kun én forælder og sagtens kan få dækket deres forældre- og kærlighedsbehov ved det.

Jeg synes, du skal tale med din eks om, om deleordningen skal være anderledes. For det lyder ikke til, at den passer ham så godt. Og som du siger, har børn ikke godt af at opleve at blive valgt fra, ligesom mange børn heller ikke trives i, at planer ændres fra den ene dag til den anden. Det kan være, at det ville være mere overkommeligt for din eks at hente ham i børnehave en gang om ugen fremfor at have ham en hel weekend, eller måske de kun skal ses en gang om måneden?

Hvis aftalen fremover bliver, at de kun er sammen en gang om måneden, vil jeres søn ikke nødvendigvis opleve det som et svigt. Det handler meget om, hvordan I taler om det. Fortæl ham, at han er elsket, og at han er noget værd – børns selvtillid kan ikke boostes nok. Måske det også vil hjælpe dig at tale med din eks om, hvorfor han ikke ønsker at være mere sammen med jeres søn, for at du kan få en bedre forståelse for det.

Tal desuden med andre om det og hør deres mening. Det er altid godt at få flere perspektiver på en sag som denne.
Jeg ønsker dig og din søn alt muligt godt.
Kærlig hilsen, Annemette

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments