Milde og skånsomme solprodukter

Solen står højt på himlen, og de fleste dage bliver tilbragt udendørs. Det er tid til sjov og leg i solen, og det er nu, at det er vigtigt, at vi husker at beskytte vores hud.

Af Bonnie Jensen

dreng hopper på græsmark

Vent lige, du skal have solcreme på inden du løber ud! Mon ikke de fleste forældre hører sig selv kalde ungerne ind et par gange om ugen, for at få dem beskyttet imod solens skadelige stråler? Jeg selv har i hvert fald altid været meget påpasselig med at smøre mine egne børn ind hver morgen, ligesom jeg selv bruger solcreme lige så snart forårssolen viser sig. Og så er det vigtigt, at man finder gode produkter, der passer til ens hudtype – især hvis man har sart hud. Og det er også rart med en solcreme, der ikke fedter, og som trænger hurtigt ind, så man ikke skinner resten af dagen.

Apotekets solserie er apotekernes eget mærke. Alle produkterne i Apotekets solserie er uden parfume, og så er de både Svanemærkede og Astma-Allergi-certificerede. At emballagen er miljøvenlig, er et stort plus for mig. Den er lavet af min. 50% genanvendt plast, og solcremerne er 100% veganske, og er altså helt uden animalske indholdsstoffer.

Vi har fået lov til at lade et par familier teste udvalgte produkter fra Apotekets solserie. Læs med her, og hør hvad de synes.

Nem at dosere

Apotekets solserie

– Jeg er den heldige mor til hele fire børn i alderen 2 til 8 år, så der bliver brugt en del solcreme om sommeren. Vi har forskellige hudtyper. Lige fra fregner, lys hud, mørkere hud, og så mig selv, der har rigtigt sart hud.

– Når vi vælger solcreme, går vi efter, at den er vandfast, og at den har den rette faktor. Og så er det vigtigt, at det er fra et mærke, vi er trygge ved.

– Hjemme hos os får alle solcreme på. Vi er meget ude, så vi passer godt på og beskytter vores hud. Det er mig, som sørger for at børnene bliver smurt ind, men de kommer troligt med den om morgenen, og hjælper med at huske mig på det.

– Jeg synes at Apotekets solserie er lækker. Den trænger hurtigt ind, den fedter ikke, og så har den en neutral duft, som man ikke lægger mærke til. Sprayflasken er dejlig børnevenlig, og ansigtssolcremen doserer man nemt ved et enkelt tryk, slutter mor Amanda.

Sjov på spray

Apotekets solserie, solcreme på spray

– Mine to drenge elsker at lege ude, og jeg selv er pædagogstuderende i børnehave, med natur og udeliv som valgfag, så jeg bruger også meget tid udendørs, fortæller mor Helene Jørgensen.

– For at gøre det nemt, køber vi fælles solcremer, hvorfor det er vigtigt, at det er et produkt, som er parfume-fri og allergivenligt, så min yngste søn ikke skal have en separat solcreme. Han har nemlig parfumeallergi og tendens til børneeksem.

– Noget jeg er særligt imponeret over ved Apotekets solserie, og primært ansigtscremen, er, at den slet ikke er fedtet. Det synes jeg tit, at solcremer er. Jeg har ikke oplevet, at drengenes hud har været fedtet ved brug af spray-solcremen. Samtidig er det dejligt med en solcreme, som de selv har lyst til at bruge, det gør det hele meget lettere i løbet af sommeren.

nemt at påføre, når solcremen er i spray flaske

– Ansigtscremen er dejlig i konsistensen, og sprayen er lidt tyndere, men stadig uden at den løber. Begge cremer trænger hurtigt ind i huden, og har lige et strejf af “typisk solcreme”- duft, som hurtigt forsvinder, lige så snart solcremen trænger ind i huden.

– Drengene syntes, at det var rigtig sjovt at bruge solcremen med sprayfunktion, så der var faktisk “kamp” om at få lov til at prøve solcremen først. Mine drenge har til tider været ret trætte af at skulle have solcreme på, men nu, hvor solcremen kan påføres på en spændende måde, så er det intet problem at give dem solcreme på. Og som sagt er jeg virkelig tilfreds med at prøve en solcreme, der ikke giver fedtet hud, det er et kæmpe plus for mig, slutter mor Helene.

Altid lige ved hånden

Apotekets solserie, cremen til ansigtet er med i håndtasken

– Vi er en rødblond familie, med lyse børn med sart hud og allergi. Vi er en udefamilie, så det er vigtigt for mig, at solcremen har en høj faktor, er vandfast, allergitestet og uden parfume.

– Jeg går som regel efter en solcreme, der er nem at smøre ud og hurtigt trænger ind i huden. William gider ikke det med cremer, så det skal gå stærkt, når han skal smøres ind. Men sprayen fra Apotekets er ret sjov, så for første gang kom han selv solcreme på sine arme, og på sin storebrors osse. Min ældste Alexander vil gerne selv smøre sig ind, men han er ikke helt så grundig, så jeg plejer lige at give ham en hjælpende hånd, fortæller mor Katia Friis grinende.

– Jeg er vild med den lille ansigtssolcreme. Jeg har puttet den i min håndtaske, da jeg nemt bliver solskoldet, og nu har jeg den altid ved hånden. Det sker ret tit, når jeg henter William fra børnehaven, at han vil forbi en af byens legepladser på vejen hjem. Det kan hurtigt blive til en halv times tid midt i solen, som jeg ikke havde regnet med. Så er det altså lækkert at kunne hive den lille ansigtssolcreme op ad tasken. Den er nem at styre og trænger hurtigt ind i huden, så nu er det slut med at blive solskoldet i nakken. Jeg kan også rigtig godt lide konsistensen. Den er nem at fordele, og den trænger hurtigt ind i huden.

Solcreme er altid vigtigt.

– Vi smører os altid ind i solcreme om sommeren, med mindre det regner. Er vi ved stranden eller bliver der leget meget med vand, eller spist is og frugt, så man kører vådservietter rundt i ansigtet på børnene, så får de lige et frisk lag solcreme på igen bagefter. Solcremen er vigtig, fordi vi gerne vil kunne have det sjovt udenfor og samtidig vide, at vi er beskyttet mod f.eks. solskoldning, slutter mor Katia.

Vil du vide mere om Apotekets solserie? læs mere her på Apotekets hjemmeside: www.apotekets.dk

Vi har også testet andre produkter fra Apotekets, og du finder artiklerne her: www.bornogfritid.dk/Apotekets