Mexiburger

4 personer

4 boller (drysset med revet cheddar og chiliflager inden bagningen)

4 burgerbøffer

4 skiver cheddarost

Nachos-chips

Syltede jalapenos

Ananassalsa

Syltede løg

Salat

Mayonnaise (se opskrift på side 14)

Syltede løg

2-3 rødløg i tynde ringe

1 dl lagereddike

1 dl vand

1 dl sukker

10 peberkorn

1 tsk korianderfrø

1 stjerneanis

Kom vand, eddike og sukker i en gryde og kog det op. Tilsæt korianderfrø, peberkorn og stjerneanis. Kom tynde skiver af rødløg heri og lad det trække i min. 1 time.

Ananassalsa

200 g ananas i små tern (enten frisk eller fra dåse)

1 skalotteløg

1 frisk chili

20 mynteblade

1 fed hvidløg

5 spsk olivenolie

1 frisk lime

Salt og peber

Skær ananas, frisk chili og skalotteløg i små tern og kom det i en skål. Pres et fed hvidløg heri. Hak mynten fint og kom heri. Tilsæt olie og limesaft. Smag til med salt og peber. Lad det trække en ½ time på køl inden servering.

Lun bollerne. Steg bøfferne 4 min. på hver side i en blanding af smør og olie.

Samling af burgeren

Vend bøfferne og læg en skive ost på hver stegeside af bøfferne. Smør bollerne med mayonnaise. Læg salat på bollen og herpå et lag nachos-chips. Kom bøffen på og læg ananassalsa, syltede løg og jalapenos på chips’ne. På med bollen.