Medisterpølse med saltet spidskål og rødbedepesto

Til 4 personer

Ingredienser:

600 g medisterpølse

Smør og olivenolie til stegning

2 spsk timianblade

Salt og fem peber

Saltet spidskål:

½ spidskål i tynde strimler (ca. 500 g)

1 spsk salt

1 usprøjtet citronskal og saft

1 dl hakket dild

1 æble i små tern

1 spsk æbleeddike

3 spsk olivenolie

Kværnet fem peber

Rødbedepesto:

50 g mandler

50 g parmesan

500 g kogte rødbeder

½ dl olivenolie

Salt og peber

1 spsk mørk balsamico

Tilberedning: Varm olie og smør op i en pande. Kom medisterpølsen i panden og lad den langsom blive brun ved medium varme i 30 min. — vendes undervejs. Krydres med salt, peber og timian. Bland salt i kålen i en sigte og lad det trække i 20-30 min. Skyl derefter kålen i koldt vand så alt salt skylles af. Slyng kålen i en salatslynge eller pres så meget vand ud som muligt. Bland de øvrige ingredienser i den saltede kål og smag til. Blend mandler og parmesanost sammen i en foodprocessor til det er granulat. Tilsæt stykker af kogt rødbede sammen med olivenolie, salt, peber og mørk balsamico. Kom rødbedepestoen i et glas, kan holde sig på køl i et par dage. Servér medisterpølse med saltet kål og rødbedepesto.