Til 4 personer
Ingredienser:
600 g medisterpølse
Smør og olivenolie til stegning
2 spsk timianblade
Salt og fem peber
Saltet spidskål:
½ spidskål i tynde strimler (ca. 500 g)
1 spsk salt
1 usprøjtet citronskal og saft
1 dl hakket dild
1 æble i små tern
1 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie
Kværnet fem peber
Rødbedepesto:
50 g mandler
50 g parmesan
500 g kogte rødbeder
½ dl olivenolie
Salt og peber
1 spsk mørk balsamico
Tilberedning: Varm olie og smør op i en pande. Kom medisterpølsen i panden og lad den langsom blive brun ved medium varme i 30 min. — vendes undervejs. Krydres med salt, peber og timian. Bland salt i kålen i en sigte og lad det trække i 20-30 min. Skyl derefter kålen i koldt vand så alt salt skylles af. Slyng kålen i en salatslynge eller pres så meget vand ud som muligt. Bland de øvrige ingredienser i den saltede kål og smag til. Blend mandler og parmesanost sammen i en foodprocessor til det er granulat. Tilsæt stykker af kogt rødbede sammen med olivenolie, salt, peber og mørk balsamico. Kom rødbedepestoen i et glas, kan holde sig på køl i et par dage. Servér medisterpølse med saltet kål og rødbedepesto.