Mælkesyrebakterier i vores hudpleje

Vintermånederne kan være ekstra hårde for vores hud, og de af os der i forvejen døjer med hudproblemer, lider ekstra i de kolde måneder. Men det er der gudskelov råd for.

Af Bonnie Jensen

Vi ved det godt, sunde bakterier er nødvendige for vores immunforsvar. Det gør sig også gældende i forhold til hudens evne til at afvise de bakterier, der er skadelige. Huden har nemlig sit eget mikrobiom, som har stor betydning for hudens tilstand. Det består af forskellige mikroorganismer, bl.a. millioner af gode bakterier, der indgår i hudens naturlige processer. Når hudens mikrobiom er i balance, er huden i balance.

Probiotika holder huden sund

Der er i de senere år blevet forsket en del i emnet, og probiotika (mælkesyrebakterier) er ved at vinde indpas mod hudsygdomme. Hudplejeprodukter, der indeholder mere eller mindre bearbejdede mælkesyrebakterier begynder at dukke op på hylderne. Apotekets har netop lanceret en nyskabende special-hudplejeserie, Lacto+, der indeholder probiotisk ekstrakt med intakte celler fra Lactobacillus Plantarum-mælkesyrebakterier, som findes naturligt på huden.

Lacto+ produkterne gør huden mere modstandsdygtig, reparerer skadet hud, blødgør, fugter og plejer. Hele serien er uden parfume og Astma-Allergi-deklareret.

Vi har bedt et par familier prøve et par udvalgte produkter fra den nye Lacto+ specialplejeserie med aktivt probiotisk ekstrakt: SOS Cremen har et fedtindhold på 70% og er god til mindre områder med tør og irriteret hud. Barrierecremen er god til sart, rød eller beskadiget hud på hele kroppen. Til sidst har de fået lov at prøve Lacto+ Håndcremen, der udover probiotisk ekstrakt, også indeholder fugtgivende glycerin og blødgørende allantoin, som sammen med lakridsrod beroliger huden og afhjælper gener, hvis huden er irriteret. Læs med her, og hør hvad familierne synes.

probiotika

Barrierecremen lindrer og hjælper

– Min datter Melanie på 7 og min søn Melvin på 4 år, har været så heldige at få lov at prøve denne nye serie fra Apotekets. De kæmper begge med ekstrem tør hud, revner i huden og rifter, blødende hænder, irritation og rødme i huden, fortæller mor Alice Vinholt.

– Vi har været specielt glade for Barrierecremen. Børnene synes den både lindrer og hjælper, men at den fedter lidt. Alligevel har de stadig gerne ville bruge den, da den har været god for deres hud. Faktisk bad Melanie selv om at få Håndcremen med i skole, for at beskytte hænderne mod det som strikvanterne ikke kan klare, slutter mor Alice.

Håndcremen med i skole

(mælkesyre bakterier)

– Herhjemme døjer vi meget med eksem på hænderne og efter Sofie havde en slem omgang skoldkopper, har hendes hud været meget, meget tør, fortæller mor Mihaela Nielsen.

– Vi har brugt Håndcremen hver dag. På grund af alt det sprit og vask børnenes hænder er udsat for, er deres hænder meget tørre. Malthes hænder var faktisk revnede flere steder, og det har været svært at finde en creme, som både hjælper og ikke svider. Men Håndcremen fra Apotekets, er virkeligt god, og den svider ikke.

Sofie har brugt Håndcremen, og den har hun nu med i skole hver dag. SOS-cremen brugte hun på ryggen efter hendes skoldkopper, og her kunne den give hende noget fugt efter hendes hud var helt tør, slutter mor Mihaela.

God effekt af SOS-cremen

håndcreme med probiotika (mælkesyre bakterier)

– Sofia, min datter på 11 år, lider af børneeksem i svær grad. Alle steder. Hun klør og danner sår, og tager allergimedicin hver dag. Hun følges af en børnelæge, men der er ikke den store effekt, fortæller mor Camilla Andersen.

– Sofia var klart gladest for Barrierecremen, da den kan bruges over hele kroppen. Sofia smurte sig selv, både morgen og aften, både med Barrierecremen og Håndcremen. Hun synes det hjælper på kløen om natten, som normalt godt kan holde hende vågen, fortæller mor Camilla Andersen.

– Jeg som mor, er glad for SOS-cremen, da den afhjælper de små sår, hun får sig når hun klør om natten. Og fordi jeg kan se en god effekt af den. Den er nem at påføre, dækker godt og selvom den er uden parfume, så har den en god, svag duft som føles frisk. Jeg har set en lille bedring i hendes eksem, og Sofia siger det virker. Vi glæder os til at anvende den længere tid, i håb om at se mere bedring. Omkring looket på de nye produkter kan jeg ved første øjekast godt lide deres udseende.

Jeg ville klart falde over dem på en hylde på apoteket, og læse mere om produktet. Den korte beskrivelse foran på tuberne, ville være nok til at jeg ville prøve produktet, slutter mor Camilla.

Probiotika i hudplejeprodukter kan:

  • Mindske problemer med tør hud.
  • Give en bedre gennemfugtning af huden.
  • Være med til at genskabe den naturlige, bakterielle balance i huden.
  • Berolige huden og mindske inflammation.
  • Mindske rødme.
produktserie fra apotekets med probiotika

Ved at tilføre probiotisk ekstrakt med intakte celler fra Lactobacillus Plantarum mælkesyrebakterier – som findes naturligt i hudens eget varierede mikrobiom – igangsættes hudens egne processer. Hudbarrieren styrkes, og huden bliver bedre i stand til at holde på fugten.

Huden har sit eget mikrobiom bestående af millioner af mikroorganismer, bl.a. gavnlige probiotiske mælkesyrebakterier som hjælper med at beskytte huden. Med avanceret teknologi er det nu muligt at fremstille hudpleje med probiotisk indhold, der er i stand til at samarbejde med hudens mikrobiom.

Vil du vide mere? Læs mere på apotekets hjemmeside her: www.apotekets.dk