Madpakketid

Hvad vil du gerne have med i madpakken i dag?
Bare det jeg plejer mor…

Af Bonnie Jensen

Nogenlunde sådan lyder svaret hjemme i min familie, hver eneste gang jeg spørger mine drenge og det er altså i mine øjne ret så kedeligt. Jeg har svært ved at forstå at de ikke bliver trætte af den samme madpakke dag ud og dag ind. Min fantasi rækker ikke så langt, så jeg gør bare som jeg plejer.

Indimellem sker det, at min yngste har set, at en klassekammerat har fået en interessant mad eller snack med, og så hænder det at han beder mig lave det samme, og det er sådan vi får inspiration til fornyelse af madpakken hjemme hos os.

Lav et par lækre madpakker

Vi har spurgt et par familier om hvad deres børn spiser i deres madpakker, og hvor de indhenter ny inspiration. Faktisk har vi sendt dem et stort udvalg af lækkerier fra Tulip Pålækker, og givet dem udfordringen: Lav et par lækre madpakker. Læs her hvordan det gik.

“Min datter synes, det er rarest, at det er noget hun kender”

Kira Smed Sørensen er mor til Alina på 6 år.
– Alina får altid to stykker rugbrød med. Den ene kun med smør og hvis der er rester fra aftensmaden, får hun tit også det med. Ellers finder jeg på noget forskelligt pålæg, men aldrig noget snasket, eller med noget ovenpå, det kan hun ikke lide. Til gengæld får hun en masse frugt og grønt ved siden af og ind i mellem en lille snack. Det kan være en grov kiks, dadler, salami haps og lignende, fortæller mor Kira.

– Min datter synes, det er rarest, at det er noget hun kender. Men samtidig har jeg fundet ud af, at det fungerer godt, at hun prøver noget nyt i skolen, der er der størst chance for at hun er åben overfor det. Hun blev ret glad for den grove leverpostej og kylling med tomat og timian blev også godkendt. Jeg selv plejer ikke at have madpakke med på arbejde, men da jeg modtog alt det lækre pålæg fra Tulip, fik jeg lyst til at lave en sandwich. Jeg brugte kyllingen med tomat og timian med noget salat under, agurk og lidt mayo, og dagen efter den samme sandwich, bare med leverpostej i stedet for kylling. De var så lækre, at det kan være at jeg ender med at smøre madpakke til mig selv fremover.

Det skal smage godt, men også se spændende ud, så det rent faktisk bliver spist

Helene Rønnest Jørgensen, er mor til Oliver på 8 år og Sebastian på 7 år.
– Både mine to drenge og jeg selv har madpakke med til hverdag. Da jeg er alene med mine børn og på SU, så har vi også altid madpakker med når vi er på tur. Det er langt billigere og ofte mere lækkert end de standardmenuer man kan købe rundt omkring. Det er rigtig vigtigt for mig, at mine børn får sund mad med, men også at det ser spændende ud og smager godt, så det rent faktisk bliver spist. Jeg bruger meget tid og gør mig mange overvejelser i forhold til både drengenes og min egen madpakke.

– Jeg prøver at lave billige, sunde og spændende madpakker. Drengene synes selv, at deres snack er den vigtigste del af deres madpakke. Det blev dog slet ikke nævnt da jeg lavede madpakken med Tulip Pålækker, og det er jo et tegn på at de har syntes at det har været lækkert. Oliver går meget op i at maden skal være sund, og han elsker når det er lavet som en sandwich. Vi lavede toast med røget skinke, og lækre sandwiches med alle de andre slags pålæg. Selv leverpostejen puttede vi i sandwichen, som blev toppet med lidt sprødt bacon, fortæller mor Helene.

Hvem kan lave den bedste madpakke?

Rasmus Wrobel er far til Albert på 9 år, Karla på 11 år og Emilie på 13 år

– Hjemme hos os er en af ungerne næsten altid med til at lave madpakker til de andre, så det er lidt en konkurrence om at lave den bedste, så de andre kan bedømme den, når de kommer hjem. Vi synes, at det har været sjovt at være med til at prøve nogle forskellige slags pålæg fra Tulip Pålækker. Jeg kendte ikke til pålægget fra Friland, og det er da rart at vide, at det kød man spiser,
kommer fra dyr, der har haft et godt liv, siger far Rasmus.

– Vi var alle fire enige om at den grovhakkede leverpostej og kylling sandwich pålægget, var det lækreste. Karla synes ,det var så lækkert og hun sagde, at det havde været ligesom at have smørrebrød med i skolen. Albert mener, at vi fremover skal købe Tulip Pålækker, og så helst en af hver ting, så de kan fortsætte med at have så lækker mad med. Vi alle synes, at det har været så utroligt lækkert med så stort et udvalg – også at skiverne er tykkere end andet pålæg. Jeg faktisk overrasket over at prisen ligger på samme niveau, som de andre mærker, når man med Tulip føler, at man får en klart bedre kvalitet.

Læs mere om Tulip Pålækker her på deres hjemmeside: www.tulip.dk