Grundopskrift på syltetøj
Ingredienser
2 l bær
1 kg Dansukker Syltesukker
Mindre mængde syltetøj
500 g bær
3 dl Dansukker Syltesukker
Mindre sødt syltetøj
4 l bær
1 kg Dansukker Syltesukker
OBS! Her kan det være nødvendigt at forlænge kogetiden.
Sådan gør du:
Skyl og rens bærrene. Bland bær (store bær deles) og syltesukker i en gryde, og lad det koge i 3-10 minutter alt afhængig af bærtype. Syltetøjet må ikke blive for fast, men heller ikke for flydende. Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, grundigt rengjorte glas. Luk glassene tæt, og opbevar dem køligt.
Jordbærsyltetøj
En lækker jordbærsyltetøj, er perfekt til rundstykkerne, i yoghurten eller på en pandekage.
Ingredienser
2 l jordbær
1 kg Dansukker Syltesukker
Sådan gør du:
Rens og skyl bærrene. Skær dem i skiver eller blend dem. Hæld bærrene i en gryde sammen med syltesukker og kog i 2 minutter. Tag gryden af varmen og skum syltetøjet godt. Hæld det op på varme, rengjorte glas og luk ordentlig til. Opbevares køligt.
Hindbær-, lime og lakridssyltetøj
Hindbær og lakrids er en vellykket smagskombination. Hvis man tilsætter lime, fås en perfekt marmeladesmag. Hindbær-, lime- og lakridsmarmeladen gør sig godt på pandekagebuffeten og til smagfulde oste, eller hvorfor ikke som pålæg på din morgenmad?
Ingredienser
500 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker
Saften af 1/2 lime, usprøjtet
1 tsk. lakridspulver
Sådan gør du:
Skyl hindbærrene, og kom dem i en gryde sammen med syltesukker, limesaft og lakridspulver. Kog det i 6–7 minutter. Skum godt af, og kom syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.