Lækker på 10 minutter

Lækker på rekordtid: Fra askegrå til Askepot – på en helt almindelig dag Hvis din undskyldning for at ligne en omvandrende efterårsdag er mangel på tid i en travl hverdag er der her nogle fif til forvandling på få minutter

Af Hanne Mikkelsen

Vækkeuret varsler, at virkeligheden venter. Endnu en gennemsnitlig morgen i en helt gennemsnitlig familie. Alle hænger i en klokkestreng. Det skal helst gå hurtigt. Grøden til ungerne skal laves. Madpakkerne skal smøres. Der skal børstes tænder og børnene skal bakses i tøjet. Vanterne er væk. Igen. På med støvlerne – og så et hastigt blik i spejlet. Suk! Som sædvanligt er der ikke blevet mange minutter til mor. Hun kører nogle fingre gennem håret og smører en smule sort mascara på. Sådan. Så er hendes tid gået. Kender du den situation? Men sådan behøver det slet ikke at være. Bare ti minutter mere til dig selv om morgenen er nok til en forvandling fra slidt til skøn. Der er masser af smutveje i skønhedens verden. Det handler bare om at finde dem, der tager under den halve tid at bruge, men som giver dig det hele. Solbrun og sund hudpleje i én. Selv om det er gråt og koldt udenfor kan du sagtens have glød og varme. Der findes flere selvbrunere, som både giver farve, fugt og pleje på samme tid. Cremen indeholder E-vitamin, som giver glat hud og farve oveni købet. Også Nivea har plejende selvbrunere, der har den fordel, at farven bygges gradvist op over nogle dage.

Makeup på minutter

Nogle ville ikke drømme om at gå uden for en dør uden at have lagt fuld krigsmaling. Andre nøjes med lidt camouflage. Men der er stadig mange, som går nærmest vandskurede rundt. Nogle få remedier og de rigtige rutiner kan give et lækkert nyt look på rekordtid. En concealer er et must-have i enhver makeup pung. Især for mødre, som måske ikke får sovet igennem om natten. En concealer skjuler lynhurtigt sorte rande under øjnene, bumser eller pigmentpletter. Storfavorit for mange stylister er concealere fra mærket Jane Iredale. Det er et mineralsk produkt, som ikke lægger sig i folder og rynker og giver et maskeagtigt look. Concealeren findes i mange nuancer. Find én, der passer præcist til din hudfarve. Smøres på med fingrene under øjnene og de steder i ansigtet, hvor du vil skjule bumser eller pletter. Mascara er uundværlig. Bare få strøg med børsten gør en stor forskel og fjerner det forsovede, lidt forkølede udtryk, som nøgne øjne har. Vælg en mascara, som praler med stor volumen – så skal du ikke bruge tid på at tage flere lag på. En hvid eyeliner, kan gøre underværker ved trætte, tunge øjne. Den giver et optisk bedrag af større, friskere øjne. Lægges på den våde kant både over og under øjet. Læbestift er ofte enten-eller for mange kvinder. Enten elsker de den eller forsager den. Men det er en skam. For en læbestift i en neutral farve giver munden fylde og skaber farvespil i ansigtet. Og det tager ikke mange sekunder at smøre den på. Den gyldne regel er, at læbestiften ikke må være alt for lys eller alt for mørk. Få gode råd i et parfumeri, hvor du ganske gratis kan prøve dig frem blandt hundredvis af farver og mærker. Lynhurtig lak Lakering af negle er noget af det, som mange mødre holder sig fra. Det kan nemlig være umuligt at få tiden til det. Men der findes lyn-tørrende neglelakker. De er perfekte til småbørns-mødre, som ikke har tid til at sidde og vifte febrilsk med fingrene, fordi der lige er én, der skal tørres bagi eller falder og slår sig, netop som neglelakken er lagt på. Hårfarve En anden tidsrøver er hårfarvning. Det kræver sin kvinde at finde tiden og freden til at få farvet lokkerne. Men der er kommet et nyt produkt på markedet, som kun tager ti minutter. Den tid skal farvecremen virke i håret – og imens kan man jo for eksempel smøre morgenens madpakker. Du kan selvfølgelig også snyde og smøre hårfarven i om aftenen, når der er ro i huset. Tre-i-en til ansigtet Mens du alligevel står i brusebadet om morgenen kan du sagtens nå at give din hud i ansigtet en tiltrængt rense-peeling og plejekur. For det er faktisk ikke nødvendigt at have et helt batteri af 117 forskellige cremer, masker og renseprodukter på badeværelseshylden – og ikke mindst tiden til at bruge dem. Skønhedsindustrien har efterhånden indset, at vi er for stressede i dagligdagen til de store ritualer. Derfor findes der nu mange 3-i-1 produkter, som både renser, skrubber blidt og til sidst plejer.